KARRIEREBESTE: Sven Erik Bystrøm tok 11. plassen sammenlagt i Tour Down Under etter å ha jobbet mye for kapteinene underveis. Foto: Chris Graythen/Getty Images

– Jeg kjørte nærmest perfekt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 26.01.20 18:50

Del på    

Bystrøm med karrierens beste sammenlagtplassering på WorldTour-nivå.

(procycling.no): Da Richie Porte vant Tour Down Under for første gang i 2017 ble Sven Erik Bystrøm nummer 53 i sammendraget.

To år senere ble han nummer 53 igjen. Da Tour Down Under startet i 2020 var 53. plass fortsatt Bystrøm sin beste sammenlagtplassering i et WorldTour-ritt.

Men da Porte trillet over målstreken, som andremann på etappen, tok det ikke fem minutter før Bystrøm kom i mål. Slik det var i både 2017 og 2019. Det tok bare 26 sekunder.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sven Erik Bystrøm sikret med det 11. plassen i sammendraget og har nå en klar ny bestenotering fra etapperitt på WorldTour-Nivå.

– Det er mitt beste sammenlagtresultat fra WorldTour-ritt, men det er også første gang jeg har fått delvis frihet til å kjøre for det. Så håper selvfølgelig på flere muligheter senere og at jeg beviste laget at jeg kan kjøre bakker sånn noenlunde. Jeg har følt meg bra i hele høst og vinter så fint å få bekreftet at beina fungerer også i ritt, sier Bystrøm til procycling.no.

Artikkelen fortsetter under bildet!

HOLDT TRITT MED BARDET: På Paracombe-etappen kom Bystrøm i mål like bak Romain Bardet. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Kapteinene leverte

Samlet sett har Bystrøm og UAE Team Emirates god grunn til å være fornøyd med årets første sykkelritt. Etter den 3,7 kilometer lange klatringen opp Willunga Hill endte Diego Ulissi på andreplass i sammendraget. Jasper Philipsen tok det mer med ro, men kom seg trygt i mål og vant dermed poengtrøya i rittet.

Bystrøm, som var UAE sin nest beste i sammendraget, har jobbet for de to gjennom hele rittet. Men klarte likevel å finne krefter til stigningen opp en av Australias mest kjente sykkelbakker.

– Jeg er godt fornøyd med det også med tanke på at jeg har kjørt mye i vinden for Philipsen og Ulissi underveis. Jeg kjørte mitt tempo opp Willunga siste gang. Startet litt passivt og tok igjen flere ryttere som gikk underveis. Så følte jeg kjørte nærmest perfekt for å beholde min sammenlagtplassering.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det eneste vi manglet var etappeseier, men alt i alt er laget veldig fornøyd med andreplass sammenlagt og poengtrøye.

Philipsen sin andreplass på åpningen i Tanunda var det nærmeste Emirat-laget kom seier. Men ellers var en av kapteinene på topp seks på alle etappene.

Etter en solid sesongdebut reiser Bystrøm straks til Norge.

– Det blir et par uker hjemme og så skal jeg på en uke treningsleir i Algarve før UAE Tour. Etter det går det slag i slag med Paris-Nice og klassikerne.

Tagget med: , , , ,

Les også disse