Prøv Procycling Pluss idag

POPULÆR DOWN UNDER: Peter Sagan skal tilbake til Adelaide i januar neste år. Foto: Tim de Waele.

Sagan åpner sesongen i Australia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.10.17 17:44

Del på    

Viser frem den nye VM-trøyen i WorldTour-åpningen.

(procycling.no): Etter sin tredje verdensmestertittel på rad, fortsetter naturligvis Peter Sagan i den gjeve regnbuetrøyen. Verdensmesterens første opptreden etter centimeterspurten mot Alexander Kristoff på Festplassen blir i Australia når WorldTouren sparkes i gang med Santos Tour Down Under.

Det melder den australske avisen Adelaide Advertiser.

– Jeg gleder meg til å starte 2018-sesongen med regnbuestripene på ryggen igjen i Australia i Santos Tour Down Under. Det er en perfekt start på WorldTour-sesongen hvert år. Det har alt – en utfordrende og tøff rute, varmt vær og lidenskapelige tilhengere som heier på oss dag inn og dag ut uansett, sier han til avisen.

Årets sesong ble også åpnet i Australia i januar for Sagans del. Da figurerte han som hjelperytter på de to første etappene, før han måtte se seg slått av hjemmehåpet Caleb Ewan (Orica-Scott) på de siste tre etappene for spurterne.

VERDENSMESTER: Sagan tok sin tredje strake tittel foran nesa på Alexander Kristoff i Bergen. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

I Australia fikk også den slovakiske syklisten sitt gjennombrudd da han syklet sitt første ritt for Liquigas i 2010. På den tredje etappen ble han nummer fire, men er senere flyttet opp en plass ettersom Alejandro Valverde er fjernet fra listene. Han viste også styrke på etappen opp til Willunga Hill der han satt med ryttere som nevnte Valverde og Cadel Evans.

Sagan går nå inn i sitt andre av tre år i Bora-hansgrohe, og ser frem til å åpne sesongen sammen med lagkameratene på andre siden av jordkloden.

– Det er viktig å starte sesongen på en god måte med Bora-hansgrohe, og det er ikke noe bedre sted å gjøre det enn i Sør-Australia i Tour Down Under.