PÅ GJENSYN: August Jensen var klar for 2017-satsingen til One Pro Cycling, men ender nå opp med å fortsette karrieren i rekkene til Team Coop. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Bekreftet: August Jensen blir proff

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 28.10.16 17:03

Del på    

Blir Coop-ØsterHus’ tredje proff.

(procycling.no): Som procycling.no allerede for noen uker siden kunne melde, så sykler August Jensen for prokontinentallaget ONE Pro Cycling neste sesong. Det bekrefter laget i en pressemelding på sine nettsider i ettermiddag.

Bodøværingen blir dermed den tredje proffen fra Coop-Østerhus. Sven-Erik Bystrøm ble den første da han signerte for Katusha foran 2015-sesongen, mens Fredrik Strand Galta var den neste til å ta steget ut i fjor, hos Delko Marseille-Provence KTM.

Jensen gjorde sitt inntog i norgeseliten da han vant U23-NM i 2012, og har siden 2013 syklet for vestlandslaget. Denne sesongen har 25-åringen levert solid i de norske UCI-rittene, og ble blant annet nummer ti sammenlagt i Tour of Norway. De jevne prestasjonene gjorde at han stakk av med seieren i procycling.nos uhøytidlige ranking «King of Norway».

(artikkelen fortsetter under)

– Glad og stolt

ONE Pro Cycling er altså er britisk registrert prokontinentallag, og sykler altså i den neste øverste divisjonen. Dog har lageier Matt Prior uttalt et ønske om å søke om plass i World Touren fra 2018.

Jensen forteller at han er glad og stolt over å ha signert sin første profesjonelle kontrakt, noe han har jobbet for siden han startet med sykling.

– Det var flere faktorer som dro meg mot laget. I tillegg til å virke veldig profesjonelle og velstrukturerte, så vet jeg at ONE Pro Cycling har høye ambisjoner med tanke på neste sesong og forbi, inkludert en interessant kalender med ritt verden rundt. Jeg er glad for å ta dette steget opp med et britisk lag.

Imponerte sportsdirektøren under Tour of Norway

Sportsdirektør i Coop-ØsterHus, Olav Aleksander Benjaminsen, har tidligere fortalt til procycling.no at det var flere lag som var interesserte i Jensens signatur, men til slutt var det altså sjefssportsdirektør Matt Winston og det britiske laget som stakk av med den.

Det britiske laget har syklet alle de norske UCI-klassifiserte etapperittene i år, og har holdt øye med Jensen der. Spesielt under Tour of Norway lot Winston seg imponere.

– Jeg tror August passer godt inn i laget. Han har imponert meg gjennom sesongen, med flere resultater og konsistente prestasjoner. Hans resultater i Tour of Norway, hvor han ble nummer tre på etappe fem, skilte seg spesielt ut for meg – etter et langt ritt i vanskelige forhold og viser det harde arbeidet August har lagt ned. Han er en dynamisk rytter som jeg føler vil passe godt inn i rittprogrammet vårt, sier han.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse