Prøv Procycling Pluss idag

NY PROFF: Coop-ØsterHus-rytter August Jensen er den siste i rekken av norske sykkelproffer. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

August Jensen til One Pro Cycling

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.10.16 10:15

Del på    

Blir den tredje proffen fra Coop-Øster Hus.

(procycling.no): Sommeren 2014 tok Sven Erik Bystrøm steget ut fra kontinentallaget i vest og fulgte Alexander Kristoff til profftilværelse i Katusha.

I fjor høst lyktes det Fredrik Strand Galta å bli proff i franske Delko Marseille. Dessverre ble det ingen god opplevelse for 23-åringen som nå er tilbake hos Coop-Øster Hus.

Nå er en tredje proffeksport klar til å ta steget ut. procycling.no får nemlig opplyst at August Jensen er på vei til One Pro Cycling.

25-åringen skapte et navn for seg selv da ble norgesmester i U23-klassen under NM i Bergen, i 2012.

Han fulgte opp med bronse under gaterittet i Eidsvoll to år senere.

Flere interesserte lag

Olav Alexander Benjaminsen i Coop-Øster Hus kan ikke bekrefte procycling.nos opplysninger, men innrømmer at det har vært en del interesse rundt rytteren.

– August har levert rimelig stabilt høye prestasjoner hos oss i løpet av de siste to årene. Denne sesongen tok han en tidlig seier i Portugal, og har igjen vist fram god kjøring under Tour of Norway, Arctic Race og Tour des Fjords.

– Ut av det blir det interesse fra andre lag. Vi har også tidligere opplevd at gode prestasjoner i de norske løpene blir lagt merke av lag man konkurrerer mot, sier sportsdirektøren til procycling.no.

One Pro Cycling kjørte for øvrig alle de tre, norske UCI-rittene denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BEST: August Jensen ble den tredje nordmannen til å vinne sykkelritt i år. Gratulerer. GP Liberty Seguros. Foto: Coop-Øster Hus

TIDLIG SEIER: August Jensen startet sesongen godt og vant allerede på tredje rittdag. Han vant også den gule trøya i GP Liberty Seguros. Foto: Coop-Øster Hus

Vant King of Norway

Jensen er en god avslutter, men har imponert i ulikt terreng under de norske UCI-rittene. Han tok blant annet med seg klatretrøya fra Arctic Race i 2014 og 2015.

Hans egenskaper i spurten har også sendt ham til topps i konkurransen ”King of Norway” denne sesongen. Der vant bodøværingen sammenlagt foran Bjørn Tore Hoem og Alexander Kristoff.

Agent Joona Laukka har arbeidet for å finne en arbeidsgiver for Jensen ute blant profflagene foran 2017-sesongen.

One Pro Cycling har foreløpig ikke vært spesielt aktive på overgangsmarkedet. Den eneste som hittil er kjent, er at Yanot Barker og Matt Goss legger opp, mens danske Martin Mortensen nylig ble fristilt fra kontrakten sin.

– Jeg tror det kom litt brått på dem med Brexit. Pundet har falt med 25 prosent. De har sin service course i Europa. De har hatt lagbudsjettet i pund, mens vi har fått vår lønn i euro, så det har kostet dem mye når pundet har falt, uttalte Mortensen til TV 2 Sport.

Mulig WorldTour-lag i 2018

Nylig ble det gjort kjent at laget har søkt om lisens på det prokontinentale nivået også for 2017.

Tidligere har lageier Matt Prior uttalt at laget har vurdert å søke om WorldTour-lisens før 2018.

Laget har tidligere blitt koblet opp mot både Kristoffer Skjerping og Lars Petter Nordhaug (sistnevnte er klar for Team Aqua Blue), men nå er det altså Jensen som blir den første nordmannen på det britiske laget.

Det har foreløpig ikke lyktes å få en kommentar fra August Jensen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse