Prøv Procycling Pluss idag

PÅ GJENSYN: August Jensen var klar for 2017-satsingen til One Pro Cycling, men ender nå opp med å fortsette karrieren i rekkene til Team Coop. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

«King of Norway» er avgjort

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 7.09.16 20:45

Del på    

procycling.no har kåret beste nordmann i de norske UCI-rittene.

(procycling.no): King of Norway er procycling.nos uhøytidelige ranking over de fem norske UCI-rittene: Sundvolden GP, Ringerike GP, Tour of Norway, Arctic Race of Norway og Tour des Fjords.

Slik har poengene blitt regnet ut.

Før Tour des Fjords var det August Jensen som ledet. Odd Christian Eiking fulgte på plassen bak, men i og med at askøyværingen syklet Vuelta a España under Tour des Fjords, var han ute av seierskampen før konkurransen skulle avgjøres. Men bak Jensen var det flere sultne ulver, blant andre Carl Fredrik Hagen, Bjørn Tore Hoem og Alexander Kristoff.

Likevel var det ingen av disse som klarte å ta igjen Coop-Østerhus-rytteren, som dermed kan krone seg med tittelen King of Norway 2016. Etter god kjøring i Tour des Fjords, ble det 356 poeng totalt i rittet, og 1039 poeng til sammen.

Hoem sanket mest under Tour des Fjords

Bak den tidligere U23-norgesmesteren, fulgte Bjørn Tore Hoem. Han innkasserte hele 412 poeng under vestlandsrittet, og sikret seg 874 poeng totalt. Etter denne poengfangsten klatret eresfjordingen opp på andreplass i konkurransen, 64 poeng foran Alexander Kristoff.

Tredjeplassen til Kristoff styrkes når man tar i betraktning at han kun kjørte de to siste rittene i konkurransen, mens rytterne foran ham kjørte alle fem. I Arctic Race samlet han desidert mest poeng, og det var bare Hoem som hanket inn flere poeng i det avsluttende rittet.

Joker vant lagkonkurransen

Før Tour des Fjords hadde Joker-Byggtorget en knapp ledelse på Sparebanken Sør og Coop-Østerhus. Men etter solid kjøring av spesielt Kristoffer Halvorsen og Bjørn Tore Hoem, økte de ledelsen betraktelig, og sikret seg seieren.

Men bak vinnerne skjedde det endringer. Det var kun 35 poeng som skilte Sparebanken Sør på andreplass og Coop-Østerhus etter Arctic Race. I Tour des Fjords vippet det dog i det rogalandsbaserte lagets favør, og de tok andreplassen med 55 poeng ned til Atle Kvålsvolls mannskap.

Resultater:
1. August Jensen (Coop-Østerhus) 1039 poeng
2. Bjørn Tore Hoem (Joker-Byggtorget) 874 poeng
3. Alexander Kristoff (Katusha) 820 poeng
4. Carl Fredrik Hagen (Sparebanken Sør) 703.5 poeng
5. Odd Christian Eiking (FDJ) 577.5 poeng
6. Kristoffer Halvorsen (Joker-Byggtorget) 560.6 poeng
7. Åsmund Løvik (FixIT.no) 464.1 poeng
8. Sondre Holst Enger (IAM) 438.8 poeng
9. Øivind Lukkedal (Coop-Østerhus) 425 poeng
10. Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) 386 poeng

Lagkonkurransen:
1. Joker-Byggtorget, 2317 poeng
2. Coop-Østerhus, 1804 poeng
3. Sparebanken Sør, 1728 poeng
4. Katusha, 830 poeng
5. Ringeriks-Kraft, 726 poeng

 

Tagget med: , ,

Les også disse