Prøv Procycling Pluss idag

DROPPER TOUREN: Romain Bardet tok slutt klatretrøya fra Tim Wellens i årets utgave av Tour de France, men har ikke planer om å kjøre rittet i 2020. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Bardet dropper Tour de France: – Det er på tide å gjøre noe annet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.11.19 12:45

Del på    

Skal istedenfor kjøre både Giro d’Italia og Vuelta a España i 2020.

(procycling.no): Det kunne franskmannen bekrefte i forbindelse med lagets treningsleir onsdag morgen, skriver Cyclingnews.com.

Selv om han vant klatretrøya i årets Tour de France, har årets sesong vært skuffende for 29-åringen. Han deltok heller ikke i noen ritt siden Tour de France og holdt seg unna sykkelen i to måneder for å lade batteriene. 

I forbindelse med kriteriumsrittet Saitama Criterium i slutten av oktober, fortalte Bardet at han vurderte å satse på et annet treukersritt enn Tour de France. Da ble det samtidig sagt at han trolig ville kjøre to treukersritt, hvor Tour de France skulle stå på programmet, men nå er det klart at det blir Giro d’Italia og Vuelta a España for Bardet i 2020.

– Det har ikke vært en lett avgjørelse, men det er på tide å gjøre noe annet, sier Bardet, som har kjørt Tour de France hvert år siden debuten i 2013.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Liker løypa i Giro d’Italia

Den foreløpig eneste gangen han har kjørt to treukersritt var da han også kjørte vueltaen i 2017. I Tour de France har han hatt en litt fallende kurve de siste to årene, og han håper nok å kunne gjøre som Thibaut Pinot, som hadde Giro d’Italia som sitt hovedmål i 2017 og 2018, før han i år var med i seierskampen i Tour de France, frem til han måtte bryte på den 19. etappen.

Så langt er løypene til både Giro d’Italia og Tour de France presentert. Bardet omtaler det å droppe touren som et steg ut av komfortsonen. 

– Det er en løype (i giroen) som lokker meg veldig. Det er lange etapper med et enormt antall høydemetere, spesielt i den siste uka. Det er sant at det er tre tempoetapper, men det var også mye tempo i år, og det var en klatrer som vant (Richard Carapaz), sier Bardet, som tiltrekkes av at de to andre treukersrittene ofte er åpnere enn Tour de France.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Viktig mesterskapssesong

2020-sesongen er også en spesiell sesong for ryttere av Bardets kaliber. Både OL og VM er det løyper som ville kunne passe sølvvinneren fra VM i Innsbruck meget bra. Franskmannen fikk selv også studert OL-løypa da han var i Japan i forbindelse med nevnte Saitama Criterium. Spesielt OL og Tour de France vil nok være en krevende kombinasjon, for rytterne som ønsker å kjempe om seier i begge de to rittene, noe som også var med på å påvirke Bardets avgjørelse.

Les også: Giroen, OL og VM de store målene for Nibali i 2020

I Bardets fravær er det Pierre Latour som vil få sjansen som kaptein i Tour de France, men Bardet har absolutt tenkt seg tilbake til Tour de France.

– Jeg har kjørt der seks år på rad nå, og de siste to årene – spesielt i år – var jeg ikke på nivået jeg ønsket å være, så det er på tide å endre ting. Dette vil gjøre at jeg kan få erfaring fra noe nytt og bli en bedre rytter. Planen er å komme tilbake til touren, og komme tilbake sterkere. 

PS! Bardet starter 2020-sesongen med Tour Down Under.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse