Prøv Procycling Pluss idag

I AKSJON: Selve konkurransen kan alltid bestrides, men Romain Bardet var i hvert fall tilbake i et ritt med startnummer i søndagens Saitama Criterium. Foto: Christopher Jue/Getty Images

Bardet: – Interessert i å se hva jeg kan gjøre i et treukersritt som ikke er touren

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.10.19 10:54

Del på    

Franskmannen klar for å slå tilbake etter en skuffende sesong.

(procycling.no): For første gang har han også lagt sesongdebuten til Australia. Bardet har hatt for vane å åpne sesongen med GP Cycliste la Marseillaise, noen han har gjort i seks av åtte som proff. Kun i 2017 (Tour of Oman) og i år (Tour du Haut Var) har Bardet ikke sesongdebutert med den franske sesongåpningen.

Til neste år blir det dermed noe ganske så nytt, når han starter sesongen med Tour Down Under i januar.

Men hvor veien går videre er langt fra sikker. Bardet har i flere år flørtet med Giro d’Italia. Til Cyclingnews.com forteller han at det er en reell mulighet for at det blir en tur til Italia neste år. 

– Jeg er interessert i å se hva jeg kan gjøre i et treukersritt som ikke er Tour de France, sier Bardet.

Kjører trolig to treukersritt

Om knappe to uker fyller han 29 år, men foreløpig er Bardet ganske lite kjent med de to andre treukersrittene. Han har kjørt Tour de France hvert år siden 2013 og doblet med Vuelta a España i 2017 (hvor han ble nummer 17 sammenlagt, hans svakeste resultat i et treukersritt), mens han foreløpig ikke har prøvd seg i Giro d’Italia.

Bardet sier at han trolig kjøre to treukersritt neste sesong, hvor Cyclingnews melder at Tour de France trolig blir én av de to. Så er spørsmålet hvordan han vil legge opp sesongen, som også har et OL og VM som byr på en sjeldent god sjanse for de beste klatrerne. 

Franskmannen har vist i ritt som Liège-Bastogne-Liège, Il Lombardia og Strade Bianche, samt med andreplassen fra VM i Innsbruck, at han også er en meget god éndagsrytter. I år deltok han også i Milano-Sanremo, uten at det ble noen stor suksess, men han virket til å like det han fikk se av OL-løypa.

– Det er virkelig en løype for klatrerne. Stigningen (opp til Mikunipasset, 6,8 kilometer à 10,1 prosent) er veldig tøff og det er knapt nok noe hvile. Det er her rittet vil bli avgjort, sa Bardet til ASO etter å ha testet deler av løypa sammen med blant andre Jakob Fuglsang og Chris Froome foran søndagens Saitama Criterium.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Giroen er mer åpen enn touren

I oktober har også løypene til både Tour de France og Giro d’Italia blitt presentert. For Bardet kan umiddelbart de få tempokilometerne i touren virke forlokkende, hvor det kun er den 20. etappen som gir rytterne mulighet til å finne frem temposykkelen.

I giroen både åpner og avsluttes rittet med en tempo, i tillegg til at det også er en tempo på den 14. etappen.

– Det er absolutt mange tempokilometere, men det er ikke noe problem. Det var mye i år, og Carapaz, som ikke er en tempospesialist, vant. Faktumet er at giroen fremdeles er mye mer åpen enn touren, sier Bardet.  

PÅ PLASS: Romain Bardet (til høyre) var til stede da neste års løype i Tour de France ble presentert for to uker siden. Foto: Luc Claessen/Getty Images

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Håper sykkelkross skal hjelpe for å få akselerasjonen tilbake

Bardet avsluttet sesongen etter Tour de France, hvor han reddet mye av æren ved å vinne klatretrøya. Sesongen var likevel hans klart svakeste på mange år, og rankingmessig den svakeste siden hans første sesong som proff i 2012.

Nesten to måneder holdt han seg unna sykkelen og Bardet forteller at han dermed nå virkelig føler seg klar for å ta fatt på den nye sesongen.

Han håper også at han skal finne akselerasjonen igjen ved å kjøre en del sykkelkross i november. Bardet kjørte en del sykkelkross før han ble proff. 

– Jeg har alltid elsket sykkelkross og har kjørt litt på et lavt nivå. Forhåpentligvis vil det hjelpe meg til å gjenoppdage «punchen» min, for det var noe som virkelig manglet i år. Jeg var ikke langt under pari, men jeg var ikke i stand til å akselerere og du kan ikke vinne ritt på den måten. Jeg må finne en vei for å få den punchen tilbake, sier Bardet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

 

Tagget med: , ,

Les også disse