Prøv Procycling Pluss idag

SIKTER HØYT: Vincenzo Nibali har høye ambisjoner for 2020. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Giroen, VM og OL store mål for Nibali i 2020

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.11.19 16:05

Del på    

– Tre formtopper er umulig, sier Trek-Segafredo-sjefen.

(procycling.no): Etter vinterens overgang til Trek-Segafredo har Vincenzo Nibali satt seg høye mål foran den kommende sesongen. Den snart 35 år gamle italieneren sikter mot gode resultater på hjemmebane, medalje i det olympiske landeveisrittet i Tokyo og verdensmesterskapet i Martigny.

– Han har en veldig klar idé om hva målene hans er, sier Luca Guercilena, teamsjef i Trek-Segafredo, til den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Giroen, de olympiske leker og verdensmesterskapet; der vil ha utmerke seg. Nibali har fortsatt overskudd til å starte et nytt eventyr og har fremdeles mentaliteten til en ung mann, sier Guercilena videre.

Det betyr at Nibali dropper Tour de France idet han planlegger et ambisiøst rittprogram med viktige mål i mai, august og september. Formtoppene skal etter planen komme i Giroen og OL.

– I dagens moderne sykkelsport er det helt umulig å legge opp til tre formtopper. Det er viktig å balansere forsiktig og prøve å ha to topper.

Den tidligere Giro-, La Vuelta og Tour-vinneren Nibali har tilbrakt de tre siste sesongene med Bahrain-Merida. I den perioden har han vunnet monumentene Milano-Sanremo og Il Lombarida, etapper i både Tour de France og Giro d’Italia, samt stått på podiet i giroen og vueltaen.

Veteranen fra Sicilia havnet på 2.plass i årets Giro d’Italia, bak den overraskende vinneren fra Ecuador, Movistar-rytteren Richard Carapaz. I 2020 vil Nibali jakte sin tolvte podieplass i Grand Tour-sammenheng, om ikke en femte Grand Tour-seier.

Revansjere Rio

Nibali har ingen medaljer fra VM. Hans beste resultat er fjerdeplassen fra Firenze i 2013, der italieneren kom til kort etter et dramatisk ritt i vanskelige værforhold. I 2016 var Nibali en av favorittene til å ta olympisk gull i Rio, men etter å ha støtet seg opp til tetgruppen i siste stigning, krasjet han stygt i utforkjøringen fra Vista Chinesa. Nibali måtte bryte rittet som ble vunnet av belgieren Greg Van Avermaet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Guercilena sier det ikke er bestemt når Nibali skal sesongdebutere i 2020 eller hvor mange ritt han vil gjøre på våren. Trek-Segafredo-sjefen sier de unge rytterne i laget vil dra stor nytte av å ha en leder som Nibali.

– Vincenzo er en leder, han har kommet til laget vårt for å innkassere resultater. De unge rytterne i laget må lære av ham, måten han fokuserer på detaljene og målene sine. Men det er ikke hans prioritet; han er her for å skaffe seg resultater og vise at han er en leder. Vil skal hjelpe ham med det.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse