Prøv Procycling Pluss idag

HOT SEAT: Wout van Aert var suveren på den nest siste etappen av Tour de France 2021. Foto: Skjermdump Eurosport player.

Van Aert vant den nest siste etappen i Tour de France

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 17.07.21 18:02

Del på    

Pogacar tapte tid til Vingegaard, men forsvarte den gule trøya.

Det belgiske supertalentet Wout van Aert vant den 20. etappen i årets Tour de France.

Over 31 kilometer individuell tempo fra Libourne til Saint-Emilion var det ingen som kunne tukte den 26 år gamle Jumbo Visma-rytteren fra Herentals.

– Å vinne en tempoetappe i Tour de France har vært ett av mine største mål, så dette er fantastisk, fortalte vinneren til arrangøren etter at rittet var avgjort.

Van Aert  tok med det sin andre etappeseier i årets Tour de France, etter den imponerende seieren over Mont Ventoux på etappe 11.

– Sammenlignet med den første tempoen var denne mer rullende og raskere, og med min vekt var dette til min fordel, sammenlignet med den første som var mer punchy, fortalte belgieren videre.

På den første tempoetappen ble han nummer fire.

Andreplass til Asgreen

Danske Kasper Asgreen hadde en veldig god dag på temposykkelen, og ble til slutt nummer to.

Asgreen startet tidlig, og ledet rittet lenge. Sveitsiske Stefan Küng startet i et forrykende tempo, og ledet med over 10 sekunder på Asgreen ved første mellomtid.

Men mot slutten av etappen fikk sveitseren det tungt, og tapte over 30 sekunder til sin danske konkurrent.

Verken Küng eller Asgreen klarte imidlertid å gjøre noe med Wout van Aert, som til slutt vant med 21 sekunder.

Van Aert tok ledelsen fra start, og økte underveis. På den siste milen holdt han samme fart som Asgreen, noe som var nok til å stikke av med seieren.

Pogacar forsvarte gult

Før etappen ledet Tadej Pogacar rittet med hele fem minutter og 45 sekunder til danske Jonas Vingegaard. Selv om Pogacar tapte noe tid til sin danske konkurrent, var det ingenting Vingegaard kunne gjøre.

Den unge dansken kjørte likevel sterkt, og sørget for å holde Richard Carapaz unna den prestisjetunge andreplassen sammenlagt.

Vingegaard ble til slutt nummer tre på etappen, og før den siste etappen i Paris er han fem minutter og 20 sekunder bak Tadej Pogacar i sammendraget.

Richard Carapaz forsvarte sin tredjeplass sammenlagt, og er nå syv minutter og tre sekunder bak Pogacar.

Ben O’Connor tapte på sin side 20 sekunder til Wilco Kelderman. Det var likevel nok til å forsvare fjerdeplassen sammenlagt. Kelderman ble nummer fem.

Dansk dominans

Nok en gang imponerte de danske rytterne på en tempoetappe i Tour de France.

Kasper Asgreen var best, og ble til slutt nummer to. Like bak fulgte Jonas Vingegaard, som nok en gang imponerte stort. Dermed endte to dansker på pallen på dagens etappe.

Ytterligere to dansker endre også opp topp 10.

Den tidligere U23-verdensmesteren Mikkel Bjerg ble til slutt nummer syv, og Magnus Cort nummer ni.

Sveitserne gjorde seg heller ikke bort. Stefan Küng ble til slutt nummer fire, like foran sin landsmann Stefan Bissegger, som fikk oppreisning etter den svake tempoen på etappe fem.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse