SYK: Lars Petter Nordhaug har funnet ut hva som er galt med kroppen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Arctic Race ryker for Nordhaug

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.08.17 19:59

Del på    

Aqua Blue-rytteren er satt ut av virus.

(procycling.no): Når den femte utgaven av Arctic Race sykles i gang på torsdag blir det uten Lars Petter Nordhaug.

Aqua Blue Sport-rytteren har fått påvist et virus som minner om kyssesyke.

– Det jeg har fått heter cytomegalovirus. Det likner veldig på kyssesyken, men jeg har også fått utslag på at jeg har kyssesyke, men jeg har hatt det tidligere og. Så det er litt vanskelig å definere hva det er, sier Nordhaug til procycling.no.

Etter at kroppen hadde strittet i mot i et lengre tidsrom bestemte 33-åringen seg for å undersøke nærmere hva som kunne være galt.

– Jeg har jo følt meg litt rusten i lang tid, og ikke skjønt helt hva som har vært galt. Selv om jeg har trent veldig bra og prøvd å komme tilbake så har det vært noe som ikke har stemt. Jeg bestemte meg for å ta en utvidet blodprøve på Olympiatoppen for to og en halv uke siden. den kom tilbake og viste positivt på de tingene her. Jeg føler meg i ganske bra allmenntilstand. Det er når jeg trener hardt over tid, og skal ta i maks, at jeg merker at noe skurrer.

Nøtterøy-syklisten forsøkte seg i RideLondon Classic etter å blodprøvene, men det endte med at Aqua Blue-rytteren måtte bryte rittet.

– Selv om blodprøvene ikke var helt bra så bestemte jeg meg for å prøve meg i London for å se hvordan det lå an. Det var ikke bra i det hele tatt. Da fikk jeg beskjed om å ta tre dager fri og ta nye blodprøver. Eneste vei ut er å ta helt fri, og ikke sykle konkurranse. Det er veldig kjedelig. Men sånn er det bare, jeg får ikke gjort noe med det. Men det er greit å få litt svar på hvorfor jeg har vært dårlig i det siste. Man skal alltid  være forsiktig med å skylde på alle sånne ting. Men det er tydelig at jeg har hatt en aktiv virusinfeksjon over lang tid, som de blodprøvene viser. Så da er det kanskje ikke så rart at jeg har følt meg litt rar, og slitt med å trene hardt.

Tror VM ryker

Den norske proffsyklisten hadde håpet at Arctic Race skulle bli siste test før en tur til Vuelta a España. Slik skulle han bygge formen til VM i Bergen. Nå tror han VM-plassen henger i en tynn tråd.

– Det vil jeg påstå. Man håper jo selvfølgelig at jeg skal føle meg i gnistrende form om en uke, men problemet er at veien til god form for meg hadde vært å kjøre Spania rundt. Det er ikke mulig. VM ser veldig dårlig ut. Det er jo utrolig kjedelig. Jeg hadde gledet meg til å sykle VM på hjemmebane, i en løype som kunne passet meg ganske bra. Men det går ikke hvis man ikke har god helse og ikke har fått trent. Da får jeg heller dra bort dit og bli med på en annen måte, å være der for laget i hvert fall. Det er en stor skuffelse, men i en alder av 33 så skal jeg klare å svelge det.

Selv om det ikke blir med startnummer på ryggen, så ønsker Nordhaug å hjelpe laget de neste dagene i Nord-Norge.

– Jeg ønsket å stille opp og sykle. Jeg liker dette rittet veldig godt. Vi tok den endelige avgjørelsen i går. Jeg måtte stikke fingeren i jorda og høre på legen min. Den hvilen burde jeg sikkert hatt for 2-3 måneder siden. Da kunne jeg kanskje hatt en god høstsesong.

– Jeg er jo fra Norge, og det er fint å være med laget her i et par dager og hjelpe dem på norske veier.

Tagget med: , , , ,

Les også disse