Prøv Procycling Pluss idag

TILBAKE: Simon Yates vant tre etapper i årets Giro d'Italia, men klarte ikke å vinne sammenlagt. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Yates prøver igjen i Giro d’Italia

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.12.18 10:58

Del på    

Briten bekrefter deltakelse i den italienske Grand Tour i 2019.

(procycling.no): Han så urørlig ut i to uker, men sprakk på spektakulært vis den siste uka. Tre etappeseirer ble det på Simon Yates i Giro d’Italia denne sesongen, men kun 21. plass i sammendraget.

Neste år prøver han igjen. Det bekrefter Mitchelton-Scott i en pressemelding, men også Yates selv i en video publisert av Giro d’Italia sin offisielle Twitter-konto.

– Jeg gleder meg til å returnere til Giro d’Italia neste år. Det er et ritt jeg har gode minner fra, men jeg dro også derfra med en bitter smak i munnen. Jeg vil reise tilbake og fullføre jobben, sier Mitchelton-Scott-rytteren i en pressemelding.

Yates fikk sin revansje og tok sin første Grand Tour-seier i Vuelta a España på høsten. Men Giro-nederlaget svir fremdeles.

– Jeg jobber allerede hardt for å dra dit i god form. Jeg kan ikke vente med å starte sesongen.

Stjernene strømmer til Italia

Mens årets utgave kun inneholdt to tempoer, på til sammen 43,9 kilometer, er det tre stykk neste år. 2019-utgaven har totalt 58,5 kilometer med kamp mot klokka.

– Giroen er alltid et ekstremt vanskelig ritt, og neste år er det tre tempoer. Det er kanskje ikke perfekt for meg, men vi vil forsøke og se hva vi kan få til.

Det drar seg mot en stjernespekket Giro d’Italia neste år. Tom Dumoulin har bekreftet sin deltakelse, og kan fort bli den største utfordreren med sine enorme tempoegenskaper.

Haien fra Messina, Vincenzo Nibali, har også garantert at han satser mot hjemlandets Grand Tour.

Aleksandr Vinokurov kunne søndag avsløre at Miguel Angel Lopez også blir å se i giroen, som Astana sin kaptein.

Mikel Landa har også ytret et ønske om å sykle giroen neste år for Movistar. Det samme har Alejandro Valverede, men ingen av de to er offisielt bekreftet enda.

Tagget med: , , , ,

Les også disse