Prøv Procycling Pluss idag

VIL VINNE IGJEN: Tom Dumoulin tok sin foreløpig første seier i en Grand Tour i Giro d'Italia 2017. Foto: Tim De Wael

Dumoulin: – Hovedfokuset blir på Giro d’Italia

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.12.18 10:09

Del på    

Nederlenderen mot nytt Giro/Tour-forsøk.

(procycling.no): I 2019 blir Tom Dumoulin sitt største mål å gå seirende ut av Giro d’Italia for andre gang i karrieren. Det bekrefter nederlenderen selv i en video publisert av å Team Sunweb.

 – Det er hviledag på den første treningsleiren i desember her i Spania. Det er en fin mulighet til å dele en nyhet med dere om rittprogrammet mitt for neste år. Etter å ha pratet om det i mange uker så tok vi endelig en avgjørelse. Hovedfokuset blir på Giro d’Italia i 2019, sier Dumoulin.

28-åringen vant den rosa trøya i 2017, og står foreløpig med det som eneste Grand Tour seier som syklist. I 2018 ble det to andreplasser bak to Sky-kapteiner i treukersrittene. I giroen bak Chris Froome, og i touren bak Geraint Thomas.

– Vi tenkte lenge på Tour de France. Men Giro d’Italia har en veldig fin løype neste år. Jeg elsker virkelig Italia, jeg elsker løypa og jeg elsker rittet. Så det blir hovedfokuset mitt.

Selv om en det ikke ble noen ny storseier, så tok 28-åringen utvilsomt et steg. For første gang i karrieren satset han mot sammendraget i to treukersritt i løpet av samme sesong. Dette vil han også trolig gjøre igjen i 2019.

– Etter det er det veldig sannsynlig at jeg kjører i Tour de France for sammendraget, slik som i år. Men det er ikke helt avgjort. Vi vurderer etter giroen hva vi vil gjøre. Men vanligvis vil jeg også sykle Tour de France.

Tempo-tung Giro

Det er ingen overraskelse at Dumoulin liker det Giro-løypen for rittets 102. utgave har med seg til rytterne.

Totalt tre av etappene er individuelle tempoer, på henholdsvis 8,2 kilometer, 34,7 kilometer og 15,6 kilometer. Til sammen blir det 58,5 kilometer med kamp mot klokka, spredd ut over etappe en, ni og 21.

I Tour de France blir tempo mindre viktig. Kun én enkelt individuell tempo, på 27 kilometer, venter rytterne. Den kommer på den 13. etappen, mens andre etappe utgjør en 28 kilometer lang lagtempo.

Tempoverdensmesteren fra 2017 vil utvilsomt kjøre inn verdifull tid på tempoetappene i Giro d’Italia, men lett motstand venter ikke.

Nylig annonserte Vincenzo Nibali at han også vil fokusere på giroen neste år.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse