Prøv Procycling Pluss idag

VIL VINNE IGJEN: Vincenzo Nibali vant sin forrige Grand Tour i 2016. Neste år prøver han både Giro og Tour. Foto: Michael Steele/Getty Images

Nibali med Giro og Tour i 2018

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 12.12.18 22:32

Del på    

Hovedfokus på hjemlandets Grand Tour.

(procycling.no): Vincenzo Nibali sykler både Giro d’Italia og Tour de France i 2019. Det bekrefter italieneren selv på Bahrain-Merida sin lagpresentasjon på onsdag.

En tredje triumf i hjemlandets Grand Tour blir hovedprioriteten.

– Jeg vil prøve å være i toppform i giroen. Etter det så får vi se hva jeg har igjen til touren. Men jeg håper å gjøre det bra der og, og vi reiser dit med et veldig sterkt lag, sier Nibali selv.

2019 blir den tredje sesongen der Haien fra Messina prøver seg på både Giro d’Italia og Tour de France. En ung utgave av Nibali forsøkte først i 2008, da han imponerte med 11. plass i Giro og 19. plass i Tour.

Først i 2016 forsøkte han igjen, da med touren som en viktig forberedelse til OL i Rio. Giroen vant han på våren. Dermed blir 2019 Nibali sitt første virkelige forsøk på å få til det ytterst få har klart; å vinne Giro d’Italia og Tour de France i samme sesong. Dermed blir vårprogrammet noe mer konservativt enn tidligere.

Volta a Valenciana den 6. februar blir sesongdebutren, før den nye UAE Tour er neste ritt. Så følger Tirreno-Adriatico og et forsøk på å forsvare Milano-Sanremo-tittelen noen dager senere. Tour of the Alps og Liege-Bastogne-Liege utgjør de siste forberedelsene før den 102. Giro d’Italia. Mellom giroen og touren blir det neppe noen etapperitt på Nibali.

– Det avhenger av formen min ut av giroen. Den krever mye styrke. Jeg har prøvd å kjøre to Grand Tours de siste årene, og det har vært vanskelig.

Chris Froome og Tom Dumoulin forsøkte begge i 2018 å oppnå den forgjettede Giro/Tour-dobbelen. Froome vant den første, men måtte ta til takke med tredjeplassen i Tour de France. Dumoulin ble andremann i begge.

Ingen har klart å vinne begge på ett kalenderår siden Marco Pantani gjorde det i 1998.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse