LEGGER OPP: Bradley Wiggins, her sammen med Mark Cavendish. FOTO: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Wiggins legger opp

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg

Publisert 28.12.16 16:31

Del på    

Gir seg på topp.

I et innlegg på Facebook skriver Wiggins at han nå legger opp.

– Jeg har vært heldig nok som har kunnet leve en drøm, og oppfylle mitt barndomsønske om å kunne leve av og gjøre en karriere ut av sporten jeg ble forelsket i som tolvåring, skriver Wiggins.

– Jeg har møtt idolene mine, og syklet sammen med de beste i 20 år. Jeg har jobbet med verdens beste trenere, og jeg vil alltid være veldig takknemlig for støtten deres.

Dermed gir briten seg, etter å ha vunnet fem OL-gull (fire på bane, ett på landeveien), syv VM-gull på bane, ett gull på tempo i landeveis-VM, og  Tour de France i 2012.

Takker for støtten

OL-gulllet på landeveien stammer fra OL i London, hvor han ankom som en folkehelt etter seieren i Tour de France. På tempoen var han nok en gang overlegen, og vant foran et entusiastisk hjemmepublikum.

– Det som vil følge meg for alltid er støtten og kjærligheten gjennom tykt og tynt, alt på grunn at jeg sykler en sykkel. 2012 overveldet meg, skriver Wiggins, som takker kona Cath og døtrene for all støtte i løpet av karrieren.

Les også: Wiggins’ råd endret OL-vinnerens karriere

Wiggins har syklet for profesjonelle lag siden 2001, med opphold i Linda McCartney Racing Team, Francaise des Jeux, Crédit Agricole, Cofidis, Team High Road, Garmin-Slipstream, Team Sky og Team Wiggins.

Ubesluttsom brite

Bradley Wiggins har vært veldig vinglende i sine uttalelser om fremtiden sin innenfor syklingen de siste årene.

Briten skulle opprinnelig være ferdig med landeveien etter Paris-Roubaix i 2015, men har gjort stadige opptredener på landeveien for sitt eget lag, Team WIGGINS, etter at han ga seg i Sky.

Karriereslutt skulle uansett være sommeren etter, og planen var å legge opp etter OL i Rio, hvor han tok sitt femte gull med gullet på lagforfølgelsen.

36-åringen fortsatte likevel, og deltok blant annet i Tour of Britain, før han skulle legge opp etter seksdagers i Gent, fødebyen til briten.

Der vant han i tospann med Mark Cavendish. I etterkant uttalte han på ny at han det ikke var sikkert om han ville legge opp eller ikke, men onsdag ettermiddag kom den endelige bekreftelsen.

Wiggins har denne høsten også vært sterkt innblandet i en kontrovers rundt en pakke han mottok i Criterium du Dauphiné i 2011, og bruken hans av astmamedisin i forkant av flere av store ritt. 

 

Tagget med: ,

Les også disse