I KOMA: Stig Broeckx ligger i koma etter den stygge ulykken i Baloise Belgium Tour. Foto: LC (©TDWSport.com)

I KOMA: Stig Broeckx ligger i koma etter den stygge ulykken i Baloise Belgium Tour. Foto: LC (©TDWSport.com)

– Veldig vanskelig å si om han blir helt frisk

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 28.05.16 21:44

Del på    

26-åringen i koma etter ulykke.

Stig Broeckx ligger i koma etter den forferdelige ulykken i Baloise Belgium Tour.

Det var Lotto Soudal-rytteren det gikk verst utover da to motorsykler krasjet og dannet en massevelt på dag tre av det belgiske etapperittet.

– Det var umiddelbart klart at Stig hadde pådratt seg en hodeskade og at han trengte å bli transportert til et nevrokirurgisk senter, sier lagets lege, Servaas Bingé, i en pressemelding fredag kveld.

– Vi er rystet
De bestemte seg for å sende Broeckx til sykehuset i Aachen. Der viste en undersøkelse at han hadde to blødninger i hjernen.

– Stig er i et ikke-indusert koma, men for øyeblikket trenger han ikke å gjennomgå operasjon. Han har ikke et kraniebrudd, men han har en brukket øyehule, som vil bli videre evaluert senere. På dette tidspunktet er det veldig vanskelig å si om han blir helt frisk igjen. De neste 24 timene vil han bli fulgt veldig nøye med på.

Les også: – Jeg får ikke rørt armen så mye

Dette var andre gang i år Broeckx var uheldig. I Kuurne-Brusse-Kuurne i vår ble han kjørt ned av en motorsykkel.

Trekker seg fra rittet
Dagens ulykke var enda verre.

– Selvfølgelig er vi veldig rystet over det som skjedde i dag. I fjor hadde laget vårt veldig vanskelige øyeblikk etter uhellet til Kris Boeckmans, for nøyaktig tre måneder siden ble Stig truffet av en motorsykkel i Kuurne, og et par uker senere måtte feltet takle døden til Antoine Demoitié, sier Lotto-manager Marc Sergeant.

– Dette er veldig hardt for alle ansatte og ryttere, men enda mer for Stigs familie og venner. Vi kan bare håpe på en positiv utvikling av tilstanden til Stig, og vi vil støtte han og hans familie som best vi kan, både medisinsk og emosjonelt.

Etappen ble avlyst etter den stygge velten. Lotto har valgt å trekke seg fra etapperittet.

– Etter nøytraliseringen samlet rytterne seg på bussen og kjørte til laghotellet, hvor de var samlet og støttet hverandre og snakket om hva som hadde skjedd. Etter overveielse har vi informert arrangøren om at vi ikke vil sykle den siste etappen av Belgium Tour. For øyeblikket er det meningsløst å komme med beskyldninger, men det burde ha vært åpenbart for lenge siden at strukturelle tiltak vedrørende rytternes sikkerhet er nødvendig.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse