Prøv Procycling Pluss idag

NOK EN MOTORSYKKELULYKKE: Flere ryttere er sendt til sykehus etter at to motorsykler krasjet inn i feltet i Belgia rundt. ARKIVFOTO: ERIC GAILLARD (Scanpix/Reuters)

NOK EN MOTORSYKKELULYKKE: Flere ryttere er sendt til sykehus etter at to motorsykler krasjet inn i feltet i Belgia rundt. ARKIVFOTO: ERIC GAILLARD (Scanpix/Reuters)

Ny motorsykkelulykke i belgisk sykkelritt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 28.05.16 14:55

Del på    

Én rytter i koma, melder belgisk avis.

(procycling.no): Dagens etappe av Baloise Belgium Tour er kansellert, etter en stygg ulykke i hovedfeltet. To motorsykler skal visstnok ha krasjet inn i feltet i høy fart. Ulykken føyer seg inn i rekken av flere ulykker hvor motorsykler har vært involvert det siste året.

Cyclingnews.com skriver at en motorsykkel i fart skal ha kollidert med en annen stillestående motorsykkel, noe som skal ha sendt begge inn i feltet. Kollisjonen skjedde i en utforkjøring. 19 ryttere skal ha vært involvert, mens elleve ryttere skal være sendt til sykehus, melder Sporza. Stig Broeckx skal ha pådratt seg kraniebrudd. Belgieren ble også kjørt ned av en motorsykkel under Kuurne-Brussel-Kuurne i vår.

HLN melder nå at Broeckx skal ligge i koma, men laget har ennå ikke uttalt seg.

Skjerping til sykehus
Het Nieuwsblad skriver at Kristoffer Skjerping er blant de som er sendt til sykehus.

Det bekrefter Cannondales sportsdirektør Johnny Weltz til procycling.no.

– Vi har akkurat forlatt sykehuset. Røntgen viste ingen brudd, men han er meget forslått. Han er klar i hodet.

De øvrige andre som er sendt til sykehus er Pieter Jacobs (Crelan-Vastgoedservice), Jesper Asselman, Berden De Vries og Barry Markus (Roompot-Oranje Peloton), Tony Hurel (Direct Energie), Loïc Chetout (Cofidis), Jaap de Man (Team 3M), Frederik Ludvigsson (Giant-Alpecin) og Frederik Frison (Lotto-Soudal).

Fredrik Ludvigsson var en av de som ble kjørt ned av en bilist under Giant-Alpecins samling på Calpe i februar.

Etixx-QuickStep melder at rytterne syklet til mål og at sammenlagtlisten står seg som den er.

– Det ble en trist tur tilbake til hotellet
Vegard Breen (Fortuneo-Vital Concept) sykler også rittet. På twitter bekrefter nordmannens lag at ingen av deres ryttere var involvert i ulykken.

– Jeg så at mange gikk ned i velten, slik det pleier å gjøre. Jeg kjørte gjennom og snakket med andre for å finne ut hva som skjedde. Jeg hørte på radio at rittet ble nøytralisert. Jeg sjekket rundt for å høre hvordan det hadde gått med mine nærmeste venner. Skjerping er kjørt til sykehus, men det skal bare være snakk om skrubbsår. Det er godt å høre, forteller Breen til TV 2.

Breen syklet på lag med Broeckx tidligere og ble derfor ekstra preget etter at beskjeden om belgieren kom.

– Jeg ble satt ut mer enn jeg hadde trodd. Det er rart. Man sykler jo sammen i feltet, men det blir noe ekstra når man kjenner dem. Da vi hørte at han var skadet, var det helt uaktuelt å sykle videre. Det stod hele feltet bak. Da beskjeden kom, ble det en trist tur tilbake til hotellet.

– Veldig seriøst og dårlig for sykkelsporten
Enrico Gasparotto (Wanty-Groupe Goubert) syklet på lag med Antoine Demotie, som døde etter å ha blitt påkjørt av en motorsykkel under Gent-Wevelgem, 27. mars i år. Italieneren skal ha vært en av de som var mest bastant i kjølvannet av dagens ulykke.

–  Fra min side var det ikke en vanskelig avgjørelse. Jeg tenkte umiddelbart at vi måtte stoppe. Det som skjedde er veldig seriøst og dårlig for sykkelsporten, forteller han til Sporza.

– Så du det som skjedde?

– Jeg var i fronten, men de andre fortalte meg det. Det som har skjedd mot vårt lag, kan ikke skje igjen. For den grunnen var den beste tingen å gi et stort signal om at vi ryttere er fedre og familie. Noen ganger er det tid for å se oss i speilet og tenke på det istedenfor å tenke på å vinne ritt og skaffe kontrakt. Uten livet, kan vi ikke ha kontrakt. Livet er det viktigste. Jeg er ikke skuffet over å ikke kjøre i dag, fordi det beste er å stoppe.

34-åringen påpeker i intervjuet at det er viktig å sette ting i perspektiv, og at det å sykle sykkelritt i det store og hele ikke betyr så mye. For hans del kan de gjerne dra hjem og droppe rittets siste etappe.

– Det som skjedde i dag er veldig ille, og det kan ikke skje igjen. Laget mitt vet hva det betyr å miste en lagkamerat. Jeg håper ikke det er samme situasjon for Lotto nå, vi ønsker ikke at det skal skje igjen.

Saken oppdateres…

Tagget med: , , ,

Les også disse