PÅ SYKEHUS: Kristoffer Skjerping ble sendt til sykehus etter den voldsomme velten i Belgia. Her fra en tidligere anledning. Foto: Chris Graythen (Scanpix/AFP)

PÅ SYKEHUS: Kristoffer Skjerping ble sendt til sykehus etter den voldsomme velten i Belgia. Her fra en tidligere anledning. Foto: Chris Graythen (Scanpix/AFP)

– Jeg får ikke rørt armen så mye

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 28.05.16 17:19

Del på    

Kristoffer Skjerping slapp likevel relativt billig unna voldsom velt.

Den tredje etappen av Baloise Belgium Tour ble aldri fullført.

En velt, som visstnok ble skapt av to motorsykler som krasjet med hverandre, gjorde at elleve syklister ble sendt til sykehus. Én av dem var norske Kristoffer Skjerping.

Han kom heldigvis unna de aller største skadene.

– Vi har akkurat forlatt sykehuset. Røntgen viste ingen brudd, men han er meget forslått. Han er klar i hodet, sa Cannondales sportsdirektør til procycling.no.

Les også: Stygg ulykke i Belgia rundt

– Går greit
Litt senere svarte også Skjerping på procycling.nos henvendelser.

23-åringen kunne melde at han kom greit ut av den voldsomme krasjen.

– Det går etter forholdene greit. Jeg har akkurat blitt skrevet ut av sykehuset, skriver Skjerping i en SMS til procycling.no i 17-tiden.

– Det har gått verst utover høyre albue. Har tatt røntgen og det ser bra ut. Jeg får ikke flyttet så mye på armen, så jeg må ta nye bilder når jeg kommer hjem for å være helt sikker. Mye skrubbsår, men bare to steder det er alvorlig.

Raste på Twitter
Rytterne nektet å sykle videre etter den horrible velten. En av de som mest klar på det standpunktet, var veteranen Enrico Gasparotto.

– Fra min side var det ikke en vanskelig avgjørelse. Jeg tenkte umiddelbart at vi måtte stoppe. Det som skjedde er veldig seriøst og dårlig for sykkelsporten, sa han til Sporza.

Verst virker det til å ha gått utover Stig Broeckx. Belgieren skal ha blitt lagt i koma, som har fått flere sykkelprofiler til å reagere på Twitter.

– Forestill deg Formel 1 med 10 sikkerhetsbiler kjørende rundt Formel 1-bilene hele tiden, og at alle med førerkort kan søke på jobben, skrev Tom Dumoulin på Twitter, før han skrev flere innlegg hvor han så mer objektivt på saken.

Heller ikke Marcel Kittel la skjul på sin irritasjon.

– Leser om krasjen i Belgium Tour. Forferdelig! Hvor mye mer må skje før UCI/arrangører endelig reagerer?, skrev tyskeren på Twitter.

Skjerping ønsker ikke å uttale seg om krasjen ennå.

– Har ikke lyst til å si så mye mer om velten. Må nesten vente til jeg vet litt mer.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse