VURDERER GIRO-START: Egan Bernal vurderer å satse mot Giro d'Italia kommende sesong. FOTO: Christopher Jue/Getty Images

– Ville vært en ære å hjelpe Froome

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 28.10.19 19:26

Del på    

Bernal lar seg friste av lange Giro-fjell.

(procycling.no): Team Ineos har en intrikat kabal å legge kommende sesong, med regjerende Tour de France-vinner Egan Bernal, regjerende Giro d’Italia-vinner Richard Carapaz, samt Geraint Thomas og Chris Froome i rekkene.

Carapaz, som syklet årets sesong for Movistar, har allerede ytret sine intensjoner om å sykle neste års Giro og under Saitama Criterium i Japan la ikke Egan Bernal skjul på at han også fristes av den italienske Grand Touren.

Neste års utgave inkluderer tre individuelle tempoer, ti etapper over 200 kilometer, og lange, tøffe klatringer opp Stelviopasset, Col d’Izoard og Colle dell’Agnello i løpet av de siste dagene, og kolombianeren omtaler ruten som «veldig spesiell».

– Det er tre tempoer, så det er utfordrende for meg, spesielt med den tredje på den siste dagen (etappe 21). Men det er også noen skikkelig lange etapper som jeg liker. Jeg synes det er noe spesielt i sykling, de lange etappene. I tillegg er det mange lange klatringer. Jeg liker det skikkelig godt. Jeg tenker at det er en komplett rute: tempoer, lange etapper, lange klatringer. Jeg liker det virkelig, er 22-åringens oppsummering av Corsa rosa, i intervju med Cyclingnews.com.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Vil ikke ta noen avgjørelse nå

Bernal skulle i utgangspunktet sykle årets Giro, men etter en velt på trening hjemme i Kolombia, hindret et kragebeinsbrudd ham i å stå på start. I stedet ble det en historisk Tour de France-seier i juli.

Dermed er det han som skal feste startnummer én på drakten sin når touren starter i Nice, 27. juni neste år – hvis han stiller til start.

(artikkelen fortsetter under)

Sagan debuterer i tøff Giro-utgave

– Jeg vil ikke ta noen avgjørelse nå eller å begynne å tenke på ett ritt. Jeg tror ikke det er bra å tenke «jeg skal sykle giroen» eller «jeg skal sykle touren» for øyeblikket. Jeg foretrekker å ikke tenke på det akkurat nå.

– Kanskje hvis jeg drar til giroen og er skikkelig sliten, så reiser jeg ikke til touren. Men hvis jeg er bra… vel, ikke bra, men jeg føler at jeg kan dra til touren enten for å hjelpe eller å sykle for sammendraget, så vil jeg helt klart spørre laget om det. Det kommer an på hvordan jeg føler meg på slutten av den første Grand Touren.

– Jeg har mye respekt for ham

Den firedoble Tour-vinneren Froome er fremdeles preget etter velten under rekognoseringen av tempoen i Critérium du Dauphiné i juni. 34-åringen var tilbake i aksjon i Saitama, men har en lang vei igjen i rekonvalesensen. Snart skal han operere igjen, men denne gangen for å fjerne skruer og plater, som ble operert inn ifølge med bruddene han pådro seg.

Froome har imidlertid gjort det helt klart at touren er hans store mål, hvor han jakter sin femte Tour-tittel, som vil gjøre ham historisk som den med flest seire sammen med Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain.

For den tolv år yngre Bernal vil det være et privilegium å bistå lagkameraten i jakten på en ny Tour-skalp.

– Froome, jeg synes han er den beste. Jeg har mye respekt for ham. For meg ville det vært en stor ære å hjelpe «Froomey» å vinne hans femte Tour, om han er i bedre for enn meg.

(artikkelen fortsetter under)

TILBAKE PÅ SYKKELEN: Chris Froome er godt i gang med trening igjen, selv om veien tilbake fremdeles er lang. Her fra Saitama Criterium. FOTO: Christopher Jue/Getty Images

Foreløpig er det heller ingenting som tilsier noe søl, med alle kokkene i Ineos, selv om det naturligvis kan endre seg i løpet av de neste åtte månedene.

– Forholdet mellom oss alle er bra – eller, jeg har i hvert fall et godt forhold til alle. Med Carapaz er det enkelt, siden vi snakker det samme språket. Landene våre er veldig nær hverandre og vi har mer eller mindre den samme kulturen, så det er enkelt å forstå hverandre. Med [Geraint Thomas] er det også veldig bra. Han var rolig og veldig enkel å ha med å gjøre i touren.

– Vi kan ikke begynne å tenke på hvem som skal være leder nå. Til slutt vil det være den beste på veien som vil være Team Ineos sin leder.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse