DRAMA I FJELLENE: Eiking veltet og mistet trøya. Primoz Roglic herjet og tok trøya. Foto: Skjermdump Eurosport player.

Eiking mistet ledertrøya til suveren Roglic

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 1.09.21 17:18

Del på    

Nordmannen veltet og slapp feltet – Roglic vant etappen og tok trøya.

Med 60 kilometer igjen av den 17. etappen av årets Spania rundt angrep Egan Bernal (Ineos Grenadiers).

Primoz Roglic (Jumbo Visma) var den eneste som klarte å følge colombianeren, og sammen seilte duoen fra de andre sammenlagtfavorittene.

Fartsøkningen sørget også for at Odd Christian Eiking (Intermarché) måtte slippe feltet.

På vei opp klatringen La Collada Llomena fant nordmannen imidlertid sin egen fart, godt hjulpet av lagkamerat Simone Petilli.

Avstanden ble likevel raskt stor, og like før toppen var avstanden så stor at franskmannen Guillaume Martin (Cofidis) virtuelt tok over den røde ledertrøya.

Eiking veltet

I den påfølgende utforkjøringen ble vondt dessverre til verre. For på grunn av en krasj blant flere ryttere på svært våte veier, måtte Eiking en tur i grøfta. Velten sørget for at nordmannen tapte ytterligere tid.

Eiking kom seg imidlertid ganske raskt på sykkelen, og så ikke ut til å ha tatt alt for stor skade av velten. Men velten kostet tid, og nede i dalføret før den siste klatringen til Lagos de Covadonga fortsatte han å tape til rytterne i tet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VELT: Odd Christian Eiking smakte på asfalten på den 17. etappen av La Vuelta 2021, og mistet den røde trøya. Foto: skjermdump Eurosport player.

Helt foran samarbeidet Roglic og Bernal om å holde høy fart, og i det som kan kalles et hovedfelt jobbet Damiano Caruso, Wout Poels og Remy Rochas for å holde høy fart. Og ved foten av Lagos de Covadonga-klatringen var avstanden fem minutter frem til Roglic og Bernal, og over fire minutter til de andre sammenlagtfavorittene.

Roglic-show på Covadonga

I hovedfeltet tok Bahrain Victorious ansvar for å holde farten oppe, anført av Wout Poels og Gino Mäder. Men hjelperytterne til Jack Haig klarte ikke å knappe inn på duoen i tet.

En forslått Guillaume Martin måtte slippe feltet tidlig i klatringen, og måtte se drømmen om den røde trøya forsvinne i det fjerne.

Med 7,4 kilometer igjen til mål måtte Egan Bernal slippe Primoz Roglic. Sloveneren kjørte sakte men sikkert ifra sin colombianske konkurrent, og kunne kruse inn til etappeseier og en suveren ledelse i sammendraget. 

Med i underkant av to kilometer igjen til mål ble Bernal hentet av resten av sammenlagtfavorittene.

Med en imponerende langspurt sørget Sepp Kuss for dobbeltseier til Jumbo Visma på etappen, foran Miguel Angel Lopez som ble nummer tre.

Eiking nummer 11 sammenlagt

Det ble en tøff dag for Odd Christian Eiking, og på vei opp til Lagos de Covadonga fortsatte den norske Intermarché-rytteren å tape tid.

Til slutt kom han i mål som nummer 23, 9 minutter og 23 sekunder bak Primoz Roglic. Eiking er dermed nummer 11 i sammendraget, 7 minutter og 59 sekunder bak Primoz Roglic.

Den 26 år gamle askøyværingen kan imidlertid trøste seg med at selv med en topp dag på sykkelen ville han ikke hatt noen mulighet til å følge den suverene sloveneren.

I morgen venter enda en knallhard dag i fjellene. Deretter følger to kuperte etapper, før den avsluttende tempoetappen.

Les mer om de gjenstående etappene her.

Tagget med: , , ,

Les også disse