STRAKK PÅ BEINA: Jonathan Castroviejo og Egan Bernal foran Chris Froome. Sistnevnte konkurrerte for første gang på fire måneder. Foto: Christopher Jue/Getty Images

Froome konkurrerte for første gang siden velten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 27.10.19 14:51

Del på    

Briten syklet lagtempoen før Saitama Criterium.

(procycling.no): Det var riktig nok bare en ganske ubetydelig lagtempo før kriteriumsrittet Saitama Criterium, men søndagens korte økt på sykkelen var et viktig øyeblikk i Chris Froome sin vei tilbake.

Sammen med Egan Bernal og Jonathan Castroviejo syklet han gjennom de 3,1 kilometerne i den korte lagtempoen. Tiden var ikke gnistrende. 4:15.95 holdt til 12. plass av 13 lag.

Artikkelen fortsetter under videoen!

Aller raskest i lagtempokonkurransen var det japanske kontinentallaget Shimano Racing Team, 23 sekunder raskere enn Froome og kompani.

Men for 34-åringen med syv Grand Tour-seirer dreide søndagen seg kun om å få tråkket litt. I det påfølgende kriteriumsrittet skulle han være blant trekkplastrene, men INEOS-kapteinen varslet allerede på lørdag at de 59,5 kilometerne i Saitama ble litt for mye akkurat nå.

– Jeg er ikke på et nivå der jeg kan være i et felt og akselerere ut av alle svingene i et kriterium. Derfor så starter jeg lagtempoen, men jeg er ikke på et punkt nå hvor jeg kan kjøre ritt, sa Froome på lørdag.

Froome halter når han går og preges fremdeles av velten som skjedde for fire og en halv måned siden før tempoetappen i Critérium du Dauphiné. En metallplate er fortsatt operert inn i hofta og metallskruer finnes fortsatt i kneet. Hofteplata skal etter planen fjernes i november.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FØRSTE JAPANSKE VINNER: Yukiya Arashiro vant Saitama Criterium foran  Egan Bernal og Primoz Roglic. Foto: Christopher Jue/Getty Images

Arashiro først i mål

Selve kriteriumsrittet endte, for første gang, med hjemmeseier.

Yukiya Arashiro fulgte etter da de fleste av de mer kjente syklistene i Saitamas gater slet seg løs med noen runder igjen. Jakob Fuglsang, Oliver Naesen, Matteo Trentin og Luka Mezgec var alle blant navnene i gruppa.

Egan Bernal i gult og Primoz Roglic i rødt kjørte seg etter hvert opp til tetgruppa.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Arashiro klinket til med fem kilometer igjen og fikk øke ledelsen.

Etter hvert kom et nytt angrep fra Bernal og Roglic, men den Grand Tour-vinnende duoen kjørte ikke hardt nok til å hente inn japaneren.

Triumfatoren ble dermed for første gang en japaner i Saitama Criterium. Egan Bernal trillet over målstreken som andremann mens en glisende Roglic ble nummer tre.

KAMPSPORTGUTTA: Arashiro, Calmejane, Kwiatkowski, Trentin og Kittel under et arrangement før søndagens ritt. Foto: Christopher Jue/Getty Images

Tagget med: , , , ,

Les også disse