Prøv Procycling Pluss idag

KRITISK: David Lappartient (til høyre) er kritisk til hvordan den tidligere UCI-presidenten Brian Cookson (venstre) har ledet UCI de siste sesongene. Rasisme-hendelsen til Moscon var blant de som kom under ledelsen til Cookson, og Lappartient er svært kritisk til Moscon påståtte oppførsel. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

UCI-presidenten følger Moscon med argusøyne

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 10.12.17 14:22

Del på    

– Fullstendig mot det UCI står for, sier han om italienerens påståtte oppførsel.

– Vi må ta et sterkt standpunkt på dette. Jeg følger Moscon-affæren veldig nøye. Hvis han, etter å ha vært rasistisk mot en rytter, senere dyttet en av hans lagkamerater av sykkelen, så har han ingenting å gjøre i sykkelsporten om han oppfører seg slik, sier UCI-president David Lappartient i et intervju med The Times.

Det har rast rundt Gianni Moscon i 2017. Italieneren ble suspendert av eget lag i seks uker etter at han kom med rasistiske bemerkninger til Kévin Reza i Tour de Romandie. Moscon ble da angitt av Rezas lagkamerat, Sébastien Reichenbach, på twitter.

Moscon skapte igjen overskrifter da han holdt på Italias lagbil på vei opp fra en velt under VM-fellesstarten, hvor han var den eneste som klarte å følge Julian Alaphilippe over Laksebakken på den siste runden.

Et par uker senere havnet han i en ny hendelse. Da veltet Reichenbach ut av Tre Valli Varesine, en velt som sveitseren påstod at Moscon med viten og vilje forårsaket. Velten endte med brudd i albuen for brudd i albuen for Reichenbach.

FDJ-rytteren meldte i etterkant at han ville politianmelde Moscon, samt melde saken inn til det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Moscon selv har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt.

KONTROVERSIELL: Gianni Moscon har flere ubehagelige saker hengende over seg. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

– Det er ikke sant. Det har ingenting med meg å gjøre. Vi var på en seksjon med dårlig vei og Reichenbach mistet grepet på styret. Jeg har aldri snakket med ham i hele mitt liv, sa italieneren i etterkant av rittet.

Foreløpig har det ikke kommet noen uttalelser fra UCI i saken, men i intervjuet med The Times snakker den nyvalgte UCI-presidenten David Lappartient om den angivelige hendelsen.

– Det er fullstendig mot det UCI står for, sier Lappartient, og fortsetter. – Denne fyren, han er alltid involvert i dårlige situasjoner. Først rasisme, så holdt han på en bil og nå er han anklaget for å ha dyttet en rytter av sykkelen, sier franskmannen.

Til tross for mye utenomsportslig fokus, har Moscon hatt en strålende sesong. 23-åringen ble nummer fem i Paris-Roubaix, vant det italienske mesterskapet på tempo og var blant Chris Froomes viktigste hjelpere i Vuelta a España. Sesongen avsluttet han med en tredjeplass i Il Lombardia.

Italieneren har vist at han har en strålende fremtid i klassikerne, men Sky-rytteren har også vært sagt at han ønsker seg en framtid som kaptein i treukersrittene.

Tagget med: , ,

Les også disse