Prøv Procycling Pluss idag

FRIKJENT: Gianni Moscon risikerte inntil seks måneders utestengelse

LEDERTRØYE: Gianni Moscon fikk sykle i ledertrøya på den femte etappen i Critérium du Dauphiné og har nok et håp om at det kan bli av det i fremtiden. Foto: Getty Images

Moscon vil teste egne grenser i giroen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 30.12.18 15:07

Del på    

Får samtidig kapteinsrolle i klassikerne.

At Gianni Moscon er en strålende og allsidig rytter er det liten tvil om, men akkurat hvor kvalitetene til den omdiskuterte italieneren kommer best til nytte er et litt annet spørsmål.

Etter VM-tempoen opp til Fløyen i 2017, signaliserte Moscon overfor procycling.no at han ønsker å satse mot treukersrittene i løpet av karrieren, men at det foreløpig lå noen år fram i tid og at klassikerne var i hovedfokus for ham de neste årene.

Til neste år akter han også å teste hva han selv er kapabel til som en sammenlagtrytter.

Derfor vil han satse på sammendraget i Tirreno-Adriatico, mens han i Giro d’Italia vil stille med mål om å henge med så lenge som mulig.

– Det er på tide å utforske grensene mine og teste meg selv, sier han til Gazzetta dello Sport ifølge Wielerflits.

Ifølge rapportene skal også Egan Bernal kjøre rittet for Team Sky.

Det betyr dog ikke at han dropper fokuset på vårklassikerne. Moscon åpner sesongen i UAE Tour i månedsskiftet februar/mars, før han kjører Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og hele rekken av de flamske klassikerne før klassikersesongen avsluttes med Paris-Roubaix.

Tagget med: , ,

Les også disse