GJENNOMBRUDD: Gianni Moscon slo gjennom i Team Sky da han gikk til topps i Arctic Race of Norway 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

FØRSTE SEIER: Det var i Arctic Race Gianni Moscon tok karrierens to første proffseirer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Italia ute etter å overraske favorittene

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 23.09.17 19:01

Del på    

– Vi har et veldig bra lag, sier Gianni Moscon.

FLØYEN (procycling.no): Etter eget utsagn følte han seg egentlig ikke så bra. Likevel havnet Gianni Moscon helt oppe på sjetteplass på sin første VM-tempo onsdag.

Italieneren er kun 23 år gammel, men har allerede rukket å bygge seg opp en rekke resultater de fleste vil nikke anerkjennende til. Det til tross for at han i de fleste ritt fremdeles agerer som hjelperytter.

Senest i Vuelta a España var han blant de viktigste brikkene i Chris Froomes sammenlagtseier. Til VM-fellesstarten i Bergen kommer han som én av feltets mest allsidige ryttere.

– Søndag er en stor oppgave for oss. Vi har et veldig bra lag, med et veldig bra nivå jevnt over. Vi vet at favorittene er ryttere som Sagan, Van Avermaet og Kwiatkowski. Vi vil prøve å bruke kortene våre best mulig, og bruke styrken til laget til å få et best mulig resultat, sier Moscon til procycling.no.

Størst tro på Trentin

I likhet med Belgia, stiller Italia med et drøss av potensiale vinnerkandidater. Elia Viviani, Matteo Trentin, Sonny Colbrelli, Diego Ulissi, Alberto Bettiol og Moscon er alle blant de ni utvalgte på det italienske landslaget.

– Vi har mange sterke ryttere, men vi vet at andre ryttere er favoritter. Vi må bare lese rittet, se hva som skjer, og prøve å få en mulighet til å overraske de største favorittene.

– Matteo Trentin er veldig sterk, og også ganske rask. Han kan spille kortene sine på en god måte. Jeg tror han er den sterkeste på laget, sier Moscon.

KJEMPEFORM: Matteo Trentin vant fire etapper i årets Vuelta a España. Her vinner han den 13. etappen, med Gianni Moscon like bak på andreplass. Foto: AFP PHOTO / JOSE JORDAN

Selv snakker han ned sitt eget kandidatur, på samme måte som han snakket ned sin egen tempo på onsdag.

– Jeg føler meg veldig sliten etter vueltaen. Jeg kommer til å prøve, men jeg ser ikke på meg selv som en favoritt.

Det vil utvilsomt være en skrell om han skulle vinne. 23-åringen har kun tre proffseirer, årets italienske mesterskap på tempo og etappe- og sammenlagtseier i fjorårets Arctic Race of Norway.

Ønsker å satse på treukersrittene

Hva som er karriereveien til Moscon virker uklart. Med en femteplass i Paris-Roubaix, viste han tydelig frem kjørestyrken sin i klassikerne. På samme måte så han tidvis briljant ut i stigningene i Vuelta a España.

– I den nærmeste fremtiden min, vil jeg fokusere mer på klassikerne. De er bedre for meg nå, sier han.

Men som Geraint Thomas, som gikk fra å være en klassikerrytter i verdenstoppen til klatrer i verdenstoppen, har Sky-rytteren også et stort potensial til ritt som Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a España.

Moscon bekrefter også at han ønsker å prøve hvor langt han kan nå i treukersrittene, og fortsetter:

– I de neste årene kan jeg også prøve meg i treukersrittene, men for øyeblikket blir det som hjelperytter.

Tagget med: , ,

Les også disse