Prøv Procycling Pluss idag

BER OM AVLYSNINGER: UCI ber nå alle rittarrangører i risikoområder om å avlyse sine ritt. Foto: Luc Claessen/Getty Images

UCI ber om avlysning av alle ritt i risikoområder

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 15.03.20 15:57

Del på    

– Alle medlemmene av sykkelfamilien må være forente, sier UCI-presidenten.

(procycling.no): I en første versjon av artikkelen skrev vi at alle ritt stanses fra 15. mars til 3. april. Det riktige er at alle rankinglister stanses i nevnte periode.

De fleste ritt er allerede avlyst eller utsatt de kommende ukene, og søndag ettermiddag kom også UCI med en pressemelding hvor de skriver at de ber alle arrangører om at ritt i risikoområder, som definert av Verdens Helseorganisasjon (WHO), nå avlyser sine ritt.

De vil også be om at alle rankinger fryses i perioden fra 15. mars og til tidligst 3. april.

UCI har også bedt om at OL-kvalifiseringen til terrengsykling, BMX, og para-landeveissykling stoppes med tilbakevirkende kraft fra 3. mars. Kvalifiseringsperioden er allerede over for landevei, bane og para-banesykling og vil dermed ikke bli påvirket av tiltaket.

Tiltakene er et resultat av flere krisemøter de siste dagene.

– Den internasjonale situasjonen knyttet til koronaviruset har akselerert kraftig, spesielt i Europa, som har fått myndighetene til å ta drastiske tiltak, som vil ha en stor påvirkning på idretten vår. I møte med denne usedvanlige og stadig endrende situasjonen må vi tilpasse oss og ta de nødvendige tiltakene for at vi, så langt som det er mulig, kan garantere for folks sikkerhet på våre arrangementer, sier UCI-president David Lappartient i pressemeldingen.

– Utfordringen som venter i lys av den nåværende situasjonen krever at alle medlemmer av sykkelfamilien og den olympiske bevegelsen må være innovative, sterke og forent, sier franskmannen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse