IKKE FORNØYD: Matteo Trentin tok til Twitter etter fredagens etappe. Her er CCC-rytteren oppe ved målstreken. Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Aasvold etter Trentins utblåsning mot Lappartient: – Synes ikke det var så ille

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 15.02.20 09:39

Del på    

Italieneren kraftig misfornøyd med løypa i Vuelta a Murcia.

(procycling.no): En liten stund etter målgang på den første etappen i Vuelta a Murcia, tok CCC-rytteren Matteo Trentin til Twitter med en klar beskjed til UCI-president David Lappartient.

– Hei, David Lappartient. Hvorfor gjør ikke dere i UCI en skikkelig rittsikkerhetsanalyse av løypene vi kjører i ritt? I dag var det rett og slett sprøtt. Utforkjøringen var langt fra sikker og målgangen var bare en vits. Den i UCI som har godkjent dette må ta ansvar, skrev italieneren.

Trentin selv kom inn med hovedfeltet, nærmere 17 minutter bak etappevinner Xandro Meurisse (Circus-Wanty Gobert). Belgieren vant etter å ha kjørt fra bruddkameratene i den bratte bakken opp mot mål i Caravaca de la Cruz, hvor det var en rekke relativt krappe svinger på den siste kilometeren og en smal portal inn på de siste 50 meterne. I bruddet gikk det relativt fint for seg, foruten om at Antonio Jesus Soto (Fundación-Orbea) måtte stoppe helt opp etter å havnet for langt ut i en sving.


Kristian Aasvold (Riwal Readynez) fikk sin debut som proff i samme ritt, og kom i likhet med Trentin inn med hovedfeltet. Han var ikke fullt så kritisk som sin italienske kollega.

– Nja, det var en del dårlig asfalt og mange steder med en del grus på asfalten – spesielt i utforkjøringene. Jeg synes ikke det var så ille. Avslutningen var hektisk og smal, men det visste vi på forhånd, sier han til procycling.no.

– Vi må i hvert fall prøve noe

Riwal Readynez, som også har Sindre Skjøstad Lunke og Sondre Holst Enger med i rittet, var ikke representert i bruddet som gikk inn på den første av rittets to etapper. Dermed er det Aasvold og Martijn Budding som er lagets beste ryttere i sammendraget, men begge altså 16:49 bak Meurisse.

– Blir det alle mann i brudd i dag etter gårsdagen?

– Det spørs det, vi må i hvert fall prøve noe. Men jeg tror ikke Astana og Movistar er fornøyde med gårsdagen heller (de hadde begge én mann hver med i bruddet, men endte på henholdsvis sjette- og niendeplass), så hvis de kjører bånn gass fra start blir det vanskelig å komme seg av gårde. Jeg prøver hvis de tillater det. Det er fortsatt mulig med en ok sammenlagtplassering, selv om topp ti er kjørt, sier trønderen.

Lørdagens etappe inneholder et par tøffe klatringer midtveis, men fra Alto de Collado Bermejo på 1194 meters høyde etter 119 kilometer, er det stort sett lett terreng inn mot mål i Murcia 62 kilometer senere. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

DEBUTERER: Kristian Aasvold sykler sitt første ritt for Riwal. Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Tagget med: , , ,

Les også disse