Prøv Procycling Pluss idag

ÉN AV FLERE: Outsideren Andrew Talansky er for mange minutter bak Vincenzo Nibali i sammendraget til å drømme om gult etter flere velt. Foto: Tim De Waele/TDWSport.com

ÉN AV FLERE: Outsideren Andrew Talansky er for mange minutter bak Vincenzo Nibali i sammendraget til å drømme om gult etter flere velt. Foto: Tim De Waele/TDWSport.com

Tvunget til å slippe drømmen om Tour de France-seier

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.07.14 20:28

Del på    

Uheldig amerikaner.

NANCY/GÉRARDMER – LA MAUSELAINE (procycling.no): To krasj på to dager er særdeles hard kost for en ung Tour de France-deltaker. Ikke rart Andrew Talansky (Garmin) kastet sykkelen i sinne før han stormet inn i lagbussen.

Under tordenbygene på Col du Grosse Pierres såpeglatte utforkjøring falt amerikaneren nok en gang. Bare 24 timer etter et dramatisk fall på oppløpet i Nancy.

For en snau måned siden ble han den sensasjonelle vinneren av Critérium du Dauphiné, etter et fryktløst angrep som veltet sammenlagtlisten siste dag. Et lite Coup de Trafalgar fra den amerikanske aspiranten.

Les også: Hjemmehelt vant den første fjelletappen

Sju etapper inn i Tour de France er han imidlertid utenfor rekkevidde av topplasseringen han drømte om før starten i Leeds. Garmin-rytteren er 16.-mann sammenlagt — fire minutter og 22 sekunder bak Vincenzo Nibali (Astana).

– Laget gjorde en fantastisk jobb for å posisjonere Andrew før siste bakke. Det var mye regn og glatt veibane. Noen steder er asfalten veldig farlig, ofte veldig røff i svingene. Der krasjet han, og nå venter vi på at doktoren skal ta en titt på ham, sier Charly Weglius, sportsdirektør hos Garmin-Sharp.

Talansky reiste seg kjapt etter velten, hvor også Geraint Thomas (Sky) og Leopold König (NetApp-Endura) gikk ned. Men 25-åringen fra Miami måtte vente lenge før følgebilen kom med en ny sykkel.

– Ja, vi lå langt bak i køen. Dommerne holdt våre biler bak, men da vi kom opp til han fikk vi byttet sykkelen. Vi har ikke sett på dette i detalj ennå, men dette er Touren, slike ting skjer. En dag er det oss, en annen dag kan det være noen andre, konkluderer Wegelius overfor procycling.no.

En annen amerikaner som har det tøft er Tejay Van Garderen. Fredag krasjet BMC-rytteren 16 kilometer fra mål og tapte ett minutt og tre sekunder til de til store sammenlagtfavorittene. Van Garderen krasjet også på 2.etappe da en tilskuer kom ut i veibanen for å ta «selfie».

På siste stigning til La Mauselaine lørdag klatret 26-åringen fra 18. til 13. plass sammenlagt, men måtte likevel innrømme ytterligere 20 sekunder til Nibali.

Darwin Atapuma, en viktig hjelper for Van Garderen i fjellene, var også involvert i velten fredag. Colombianeren pådro seg brudd i bekken og er ute av Touren.

– Det er en tøff trøkk for oss. Ironisk nok kom han igjennom helt fint på de tøffe etappene innledningsvis, men krasjet dagen før fjellene. Hva gjelder Tejey er han OK. Moralen vår har fått seg en tråkk. Men hvis han forsvarer seg bra på de neste etappene er det fortsatt håp, sier Jim Ochowicz, BMCs sjef.

Både Talansky og Van Garderen har unngått bruddskader.

Tagget med: , , ,

Les også disse