Prøv Procycling Pluss idag

I HVITT: Men Adam Yates måtte tåle tidsstraff etter den 19. etappen av Tour de France. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)

I HVITT: Men Adam Yates måtte tåle tidsstraff etter den 19. etappen av Tour de France. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)

Tour de France-overraskelse fikk tidsstraff

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 22.07.16 18:31

Del på    

Veien til podiet ble litt tøffere.

Adam Yates startet den 19. etappen av Tour de France som nummer tre i sammendraget.

I løpet av etappen skulle han bli passert av to ryttere, samtidig som han la Bauke Mollema flere minutter bak seg.

Dermed ligger briten på fjerdeplass før den siste knallharde etappen i Alpene.

Les Adam Yates-portrett her!

Tidsstraff
Det betyr at pallen er innen rekkevidde for rytteren som har kjørt i den hvite ungdomstrøyen de seneste dagene.

Men veien dit ble litt lenger etter fredagens etappe. Da valgte nemlig juryen å gi briten ti sekunder tillegg i tiden grunnet en ulovlig «hand-sling».

Det betyr at Quintana på tredjeplass er 19 og ikke bare ni sekunder foran.

Briten skal dog være fornøyd med at han ikke tapte noe mer. Før den nest siste bakken måtte han nemlig bytte sykkel. Hardkjøret i feltet gjorde at det kostet krefter å komme seg opp.

– Jeg startet å slite på Montée Bisanne. Jeg klarte å komme meg opp, men jeg klarte ikke å følge på slutten, så jeg tapte litt tid, sa Yates til letour.fr etter etappen.

– Det var min første dårlige dag i Tour de France, så jeg kan være fornøyd. Jeg kom ikke hit for å kjøre for sammendraget, og nå er jeg fjerdemann med en hvit trøye på mine skuldre. Nå må jeg beholde den til Paris.

Les alt om den dramatiske etappen her!

Drømmer om podiet
Den som eventuelt kan ødelegge moroa for Orica-BikeExchange er Louis Meintjes. Sørfrikaneren sykler strålende for tiden og er 2.16 bak Yates før den siste harde etappen.

– Jeg vet jeg tapte litt til Meintjes, men jeg må kjempe i en dag til, sier Yates.

Dog handler det ikke bare om å forsvare seg for 23-åringen.

– Jeg tapte litt tid i dag, men det var definitivt den hardeste dagen de siste tre ukene. Jeg mener det fortsatt var en god prestasjon. Vi er elleve (19, journ.anm.) sekunder tredjeplassen. Dersom en mulighet byr seg til å ta tilbake de sekundene og komme på podiet, kommer jeg absolutt til å prøve å ta den, sier Yates til lagets hjemmeside.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse