FULL KLAFF: Team FixIT.no kan si seg fornøyd med den andre etappen av Roserittet. FOTO: Team FixIT.no

FixIT.no dominerer Roserittet

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 10.09.16 22:18

Del på    

Tapetserte pallen.

(procycling.no): Vestlandslaget Team FixIT.no ruster kraftig opp foran neste sesong, og målsetningen er å bli blant de tre beste kontinentallagene i landet. I Roserittet i helgen har de vist seg fint frem, og så langt har de gjort rent bord.

På rittets første dag, fredag, var det lagets tempohest Bjørnar Vevatne Øverland som stakk av med seieren. Bergenseren ble nylig tatt ut til å representere det norske landslaget i EM kommende uke, og viste seg tilliten verdig. På den 13.5 kilometer lange tempoetappen var han til slutt den raskeste, i det som ble en svært jevn duell. Bare syv sekunder skilte de fire beste, men det var altså Vevatne Øverland som trakk det korteste strået.

Ikledd rittets gule ledertrøye tok Øverland og Team FixIT.no fatt på dagens tøffe etappe, for å forsvare deres ledelse i rittet. På den 178.5 kilometer etappen skulle rytterne gjennom den såkalte Hvarnesrunden. Her skal man forsere Hvarnesbakken to ganger. Bakken er kjent for et svært eksplosivt parti, hvor rytterne over 600 meter møter en vegg på omkring 13 prosent gjennomsnittlig stigning.

Overlegne

FixIT.no grep rittet fra starten av, og da bruddet gikk hadde fikk de med en mann der.

– Det var en ganske rask start. Mange ville komme avgårde i brudd og 4 stk kom avgårde etter først 40 km. Vi hadde Kristoffer Madsen med der. Det var en del angrep bak også etter at bruddet hadde satt seg, men opp Hvarnes andre gang kom kom syv ryttere seg avgårde fra feltet bak, forteller Åsmund Romstad Løvik til procycling.no.

De syv var Løvik selv, hans lagkamerater Adrian Gjølberg og Ken-Levi Eikeland, Syver Wærsted (Ringeriks-Kraft), Marius Rognsøy Sylta (Bergen CK), Tobias Foss og Hans Kristian Rudland (Lillehammer CK).

Da rytterne var ferdig med Hvarnesrunden, og på vei tilbake mot mål, tok Løviks gruppe igjen bruddet da det gjenstod omtrent 25 kilometer.

– Opp første bakke etter Gregers angrep Adrian Gjølberg og jeg, og vi fikk fort luke til gruppen bak.

De to lagkameratene hadde naturligvis ingen problemer med å samarbeide og i gruppen bak kunne lagkamerat Ken-Levi Eikeland sitte på hjul, og følge de angrepene som kom. Dermed kunne FixIT.no-duoen krysse målstreken sammen i god tid før feltet, med Løvik først over.

I spurten i gruppen bak var det Eikeland som var raskest, og sikret trippelseier.

Strålende form

27-årige Løvik har vist strålende form denne høsten, og han surfer på en svært godt bølge for øyeblikket. Før høstsesongen ble tråkket i gang satte han en svært overbevisende rekord på den populære klatringen til Tryvann i Oslo.

I Norgescupen i Stjørdal ble han andremann, etter å ha blitt tatt igjen bare noen meter før mål. I Birkebeinerrittet noen uker etterpå fikk han sin revansj. For to år siden kjørte han nemlig feil i finalen av rittet og tapte seieren til Frederik Wilmann. I år var han utilnærmelig, og vant terrengklassikeren etter å ha kjørt solo nærmest halve rittet. I Tour des Fjords var han også sterk, og ble nest beste norske kontinentalrytter, på en 16. plass.

– Nasjonalt har høsten vært veldig bra! 8. Plass er det dårligste resultatet hittil. Det var på et gateritt i Stjørdal. Jeg skulle helst ha prestert litt bedre i Fjords. Det plager meg litt, men jeg var ikke bedre og klarte ikke å posisjonere meg godt nok når det gjaldt som mest. Målene neste år er å prestere bedre i disse rittene. Det er helt klart gøy at jeg klarer å vinne sykkelløp og å avgjøre på måten jeg må, nemlig å kjøre ifra et lite stykke fra mål.

Roserittet avsluttes søndag med en 125 kilometer lang fellesstart. Den flate profilen innbyr til massespurt, hvor de håper på reprise av fjoråret, da Adrian Gjølberg vant den siste etappen.

Resultater:
1. Åsmund Romstad Løvik (Team FixIT.no) 4:33:42
2. Adrian Gjølberg (Team FixIt.no) +0:00
3. Ken-Levi Eikeland (Team FixIT.no) +01:47
4. Marius Rognsøy Sylta (Bergen CK) +01:48
5. Pontus Kastemyr (Falu CK)
6. Tobias Foss (Lillehammer CK)
7. Jonas Ellingsen (TVK) +02:00
8. Elias Spikseth (Asker CK) +02:03
9. Syver Westgaard Wærsted (Team Ringeriks-Kraft) +02:32
10. Hans Kristian Rudland (Lillehammer CK) +02:38

Sammenlagt:
1. Åsmund Romstad Løvik (Team FixIT.no) 4:50:45
2. Adrian Gjølberg (Team FixIt.no) +0:09
3. Pontus Kastemyr (Falu CK) +01:24
4. Tobias Foss (Lillehammer CK) +01:27
5. Ken-Levi Eikeland (Team FixIT.no) +01:29
6. Marius Rognsøy Sylta (Bergen CK) +01:35
7. Syver Westgaard Wærsted (Grenland SK) +01:50
8. Elias Spikseth (Asker CK) +01:52
9. Hans Kristian Rudland (Lillehammer CK) +01:58
10. Jonas Ellingsen (TVK) +2:40

Tagget med: , , , , , , , , , ,

Les også disse