BLIR HJEMME: Sindre Lunke er vraket fra Tour de France-laget til Fortuneo-Samisic. FOTO: La Route d'Occitanie / A.Lipke

– Hadde stått av hadde det ikke vært for Tour de France

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 21.06.18 19:07

Del på    

Brutal åpning på Savoie Mont Blanc for Sindre Lunke – etappeseier eneste som kan redde Tour-plassen.

(procycling.no): Det franske etapperittet Tour de Savoie Mont Blanc innledet med en tøff klatreetappe i dag, hvor man var blant annet var over Col de la Croix de Fer, som også skal sykles under 12. etappe av Tour de France i juli.

Rittet er en god mulighet til å rekognosere flere av klatringene i Alpene som skal sykles i touren. Blant annet på rittets fjerde etappe, som er identisk med deler av den korte, eksplosive 11. etappen i Tour de France, og går over Montée de Bisanne, Col de Pré og Cormet de Roselend.

For Sindre Skjøstad Lunke er rittet siste mulighet til å bevise at han er en Tour de France-plass verdig. Etter at et i utgangspuktet svært oppløftende La Route d’Occitanie fikk en kjedelig avslutning, fortsatte nedturen for 25-åringen på den første etappen i Savoie Mont Blanc, som virkelig må gire om skal han ha sjans på en Tour de France-plass nå.

Sittesår og antibiotika

For mens lagkameraten Maxime Bouet sørget for Fortuneo-Samsics første seier i 2018-sesongen, fikk Lunke en langt tøffere reise gjennom Alpene.

Bare etter en drøy mil av etappen gikk man inn i Col de la Croix de Fer.På den 29 kilometer lange stigningen, med 5,2 prosent stigning, bet trønderen seg med, men tre kilometer før toppen måtte han slippe feltet – med over 100 kilometer til mål.

– Kjedelige nyheter herfra, dessverre. En av de tyngste dagene på sykkelen i år. Hadde nok stått av hadde det ikke vært for Tour de France-laguttaket, forteller han til procycling.no.

Til slutt kom han i mål på en 80. plass, over 33 minutter etter Bouet, mens lagkameraten Jérémy Maison også gjorde det godt og kom inn på en niendeplass.

Lunke har ingen god forklaring på hvorfor det gikk som det gikk, men mistenker at en antibiotikakur kanskje kan være forklaringen. Han håper i hvert fall det.

– Jeg vet ikke helt hva det skyldes, men et kraftig sittesår kom etter Occitanie på ny sykkel, så har gått på antibiotika i tre dager nå. Lett å skylde på det, men kan ikke skjønne noe annet når jeg kjørte 270 watt og falt av. I Occitanie kjørte jeg stødig og lekende lett på 370 watt.

– Må bli seier hvis jeg skal til touren

For Fortuneo-Samsic ble det en etterlengtet og forløsende seier, etter at Warren Barguil har skuffet så langt denne sesongen.

Men med lagkameratenes gode prestasjoner svinner også Tour-sjansene til den tidligere Team Sunweb-rytteren hen. Med egen prestasjon og touren i tankene blir det derfor vanskelig å glede seg på lagets vegne. Samtidig hemmer det også Lunkes egne sjanser til å vise seg frem, med den franske lagkameraten i ledertrøyen.

– Sånn er det. Skal jobbe for [Bouet] de neste dagene og krysse fingrene for at jeg får sjansen, og at beina og baken er bra! Da må det bli seier om jeg skal til touren.

– Jeg skal fortsette å kjempe, lyder det uansett bestemt fra ham.

Tagget med: , , ,

Les også disse