MÅ PRESTERE: Sindre Lunkes Tour de France-sjanser henger i en tynn tråd. FOTO: David Ramos/Getty Images

FALT I SAMMENDRAGET: Sindre Lunke (Fortuneo-Samsic) klarte ikke å henge med på den fjerde og siste etappen i La Route d'Occitanie. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Tekniske problemer ødela for Lunke i Occitanie

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 17.06.18 13:00

Del på    

Falt i sammendraget.

(procycling.no): Etter en solid ellevteplass på lørdagens tøffe klatreetappe, lå det an til en oppløftende og viktig sammenlagtplassering for Sindre Skjøstad Lunke i La Route d’Occitanie (tidligere Route du Sud).

Fortuneo-Samsic-rytteren kjemper om en plass i årets Tour de France og er avhengig av gode plasseringer i La Route d’Occitanie og Tour de Mont Savoie Blanc (som starter 21. juni) for å bli tatt ut.

LES OGSÅ: Lunkes Tour-sjanser minsker: – Må prestere over det jeg pleier

På søndagens etappe satt han igjen fint med etter å ha vært over flere tøffe bakker, men ble sviktet av utstyret i finalen.

– Det gikk fint helt til siste bakke. Jeg fikk bakgiret inn i hjulet og det sa stopp, forteller han til procycling.no.

Lunke prøvde å ordne giret i fart og ble distansert. Mot mål hadde han bare ett gir og med en påfølgende slak utforkjøring var det sjanseløst for 25-åringen å komme seg opp igjen til hovedfeltet alene.

Til slutt krysset nordmannen målstreken 55 sekunder bak hovedfeltet, hvor tre av lagkameratene fra Fortuneo-Samsic satt. Dermed falt han også til 15. plass i sammendraget.

Han er likevel optimistisk foran kommende ukes etapperitt.

– Følte meg bra i bakkene, så skal ta med meg den gode følelsen videre til Savoie Mont Blanc!

Lekte med konkurrentene

Halvveis på etappen skulle rytterne over førstekategorien Pic de Nore. Den 16 kilometer lange klatringen sørget for å splitte opp rittet, og en mindre gruppe hvor sammenlagtleder Alejandro Valverde (Movistar) satt ledet an.

I utforkjøringen angrep Valverde sammen med Luis León Sánchez (Astana) og de top åpnet opp en god ledelse. Den spanske duoen jobbet godt sammen og hadde en brukbar ledelse inn på de avsluttende kilometerne.

Feltet kom imidlertid raskt, ledet av an Groupama-FDJ. Valverde åpnet spurten tidlig på oppløpet i Cazouls-lès-Béziars, men bakfra kom Anthony Roux (Groupama-FDJ) raskt. På de siste meterne maktet franskmannen akkurat å presse sykkelen foran Valverde og jublet euforisk for etappeseieren.

Valverde tok andreplassen og det var mer enn nok til å sikre sammenlagtseieren, 14 sekunder foran Daniel Navarro (Cofidis) og 20 sekunder foran Kenny Elissonde (Team Sky).

Tagget med: , , , ,

Les også disse