SKUFFENDE SESONG: Warren Barguil har ikke imponert så langt denne sesongen. FOTO: David Ramos/Getty Images

– Det har vært en elendig sesong

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.06.18 11:09

Del på    

Warren Barguil jakter oppløftning i Critérium du Dauphiné.

(procycling.no): Warren Barguil valgte å forlate Team Sunweb etter fjorårets sesong. Med Tom Dumoulin seilende opp som lagets klare Grand Tour-kaptein og med ønske om større frihet tilpasset hans løsslupne og offensive tilnærming, tok han et steg ned til prokontinentallaget Fortuneo-Samsic – med base i hjemregionen Bretagne.

Etter to etappeseire og klatretrøye under fjorårets Tour de France var det store forventninger til den hjemvendte sønn, men så langt har sesongen vært svært skuffende, både for Barguil og Fortuneo-Samsic.

– Sesongen har vært elendig, helt fra starten av, er den foreløpige konklusjonen fra Barguil i et intervju med Cyclingnews.com under Critérium du Dauphiné.

Én uke ut i juni står laget uten noen seire og 26-åringen har vært langt unna sitt eget toppnivå.

– Jeg har funnet ut deler av årsaken. Det er en personlig ting og jeg vil helst ikke snakke om det. Men ellers har jeg vært grei, synes jeg. Det stemmer at vi ikke har hatt mye hell. Jeg var syk i mars. Jeg vet ikke helt, det har bare vært tøft.

LES OGSÅ: Lunkes Tour-sjanser minsker: – Må prestere over det jeg pleier

Jakter etappeseire i Dauphiné

Så langt har franskmannen hatt 31 rittdager, og en solid rytme i trening og konkurranse, med unntak av sykdommen han refererer til i mars, en bakteriell infeksjon. Men i rittene og på resultatlistene har han vært relativt beskjeden.

– Jeg ble nummer 14 i [Volta a] Catalunya. Jeg var ‘der’ uten å være der. Det er ikke forferdelig, jeg var ikke nummer 70 eller noe, men det er ikke meg. Det er synd. Jeg er veldig skuffet over hvordan det har gått, men det er fremdeles massevis av ritt for meg å slå tilbake i og det er det jeg må gjøre i sommer.

(artikkelen fortsetter under bildet)

JAKTER ETAPPESEIER: Barguil, her i aksjon på prologen under Critérium du Dauphiné, håper å kunne ta en etappeseier i det franske etapperittet. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Nå er han på plass i Critérium du Dauphiné, hvor det er en rute som passer han svært godt. Med fire toppavslutninger de kommende dagene ligger alt til rette for sesongens første seier for det franske laget – skulle Wawa ha funnet klatrebeina.

– Det var et dødsfall i familien, noen nært, så forrige uke var jeg ikke helt i det. Det var ikke den beste oppkjøringen til Dauphiné, så det har ikke vært lett. I fjor kom jeg inn i Dauphiné med lite konkurranse i beina og med et kilo for mye, men jeg kom ut av det veldig bra og nå er jeg her for å gjøre det samme.

– Jeg går for etapper her, ikke sammendraget. For å gå for sammendraget her må jeg være på mitt beste, men touren er fremdeles en måned unna. Jeg vil ikke være i for god form, men touren i tankene.

Forventer en annen utgave av Barguil

Sportsdirektør og tidligere proff Sébastien Hinault er også klar på at sesongen ikke har vært slik laget forestilte seg.

– Det er sant at med tanke på resultater så har ikke Warren oppnådd det vi hadde håpet.

Før de fire avsluttende etappene i Critérium du Dauphiné ligger han på 50. plass i sammendraget, over tre minutter bak ledende Michal Kwiatkowski. Dermed er nok sjansene for en topplassering der allerede minimale, men passer godt med hans ambisjoner om en etappeseire.

Sindre Lunke har tidligere fortalt til procycling.no at det har vært «litt krise» i laget, og at man har vært langt fra fornøyd med ståa. Hinault har en pragmatisk tilnærming til lagets palmarès denne sesongen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TAPTE TID: Fortuneo-Samsic endte på 18. plass på onsdagens lagtempo og foran de fire avsluttende etappene ligger Warren Barguil over tre minutter bak i sammendraget. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Alt er som det skal være. Noen ganger avhenger resultater på veldig lite. Mynten kan falle på en side eller den andre og dessverre har det alltid vært på feil side så langt. Men jeg er overbevist om at det vil jevne seg ut. Han er i god form og har et godt lag rundt seg, så jeg regner med brikkene faller på plass.

Han påpeker at ting kan snu fort i løpet av en sesong og at han har tro på at lagets vilje og filosofi vil sørge for bedre tider. Kanskje allerede under Critérium du Dauphiné, aller helst under Tour de France, som starter 7. juli i Noirmoutier-en-l’Île.

– Vi kan ikke si han var grusom i Paris-Nice og [Volta a] Catalunya, selv om vi hadde håpet på lange bedre. I Ardennene så var han ikke på nivået sitt. Men jeg tror vi går inn i rittene han liker best nå, med løyper han liker. Den andre halvdelen av Dauphiné passer ham veldig godt, så vi forventer å se enn annerledes Warren.

Tagget med: , , , ,

Les også disse