Prøv Procycling Pluss idag

CHAMPAGNESPRUT: Edvald Boasson Hagen kunne juble for seier på første dag av Volta a la Comunitat Valenciana. FOTO: David Ramos/Getty Images

CHAMPAGNESPRUT: Edvald Boasson Hagen kunne juble for seier på første dag av Volta a la Comunitat Valenciana. FOTO: David Ramos/Getty Images

Sportsdirektøren ikke overrasket etter Boasson Hagens tempotriumf

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 6.02.19 18:22

Del på    

God vinter sørget for strålende sesongstart.

(procycling.no): På samme tid i fjor forsøkte Edvald Boasson Hagen å ta igjen det tapte og finne formen foran klassikerne, etter at han opererte bort galleblæren i starten av januar.

Onsdag var forutsetningene helt annerledes, når han åpnet sesongen i det spanske etapperittet Volta a la Comunitat Valenciana. Vintertreningen har gått knirkefritt, og på den 10,3 kilometer lange tempoetappen i Orihuela viste nordmannen at vinteren har båret frukter.

LES OGSÅ: Edvald sjokkåpnet med seier i Spania

Med tiden 12:55 fikk han en drømmestart på sesongen, da han slo en rekke habile temporyttere, blant andre Tony Martin og Geraint Thomas, for å ta seieren.

– Kan ikke si at jeg ikke er overrasket. Jeg har fått trent godt gjennom vinteren og fått gjort det som var planlagt, så følte jo at jeg var i slag, men det er mange andre sterke ryttere på startstreken her, så da er jeg litt overrasket over at det gikk såpass bra som det gjorde. Jeg er veldig godt fornøyd med det, så klart, forteller han til procycling.no.

– Veldig deilig

Hans lag, Dimension Data, byttet sykkelleverandør foran sesongen, og har gått fra Cervélo til BMC. Det har vært sparsomt med tid på den nye temposykkelen for 31-åringen, «men det var heldigvis nok, tydeligvis.»

– Det er veldig godt å kunne starte såpass bra som jeg gjorde nå. Når det er såpass bra felt som det her så er det veldig deilig, så tidlig i sesongen. Det er bra det.

Uten noen skade eller sykdomsavbrekk har han fått fulgt treningsplanen gjennom vinteren. Grunnlaget har blant annet blitt lagt gjennom seks timer lange økter på en mølle hjemme i kjelleren, koblet opp mot treningsplattformen Zwift.

Vil prøve å forsvare trøyen

Rittet går over fem etapper og etter den innledende tempoen onsdag, fortsetter rittet med tre krevende etapper de neste dagene.

Torsdag venter en 166 kilometer lang etappe i Alicante-området, som tar rytterne over tre kategoriserte stigninger, mens fredagens etappe tar rytterne over seks kategoriserte stigninger, med bakkeavslutning.

Dimension Data-rytteren vil ikke spekulere i om formen er god nok til at han kan følge de beste bakkerytterne de neste dagene, men skal gjøre sitt for å prøve å forsvare ledertrøyen.

(artikkelen fortsetter under)

VISTE STYRKE: Edvald Boasson Hagen den raskeste på åpningstempoen i Volta a la Comunitat Valenciana. FOTO: David Ramos/Getty Images

– Må bare ta det dag for dag og se hvordan det går. Prøve å forsvare trøyen så godt som mulig, men det er jo noen harde dager så vi får se hvordan det går.

– Det er litt annerledes med lange etapper [kontra ti kilometer tempo], men jeg skal i hvert fall gi det den kampen jeg kan.

Sportsdirektøren ikke overrasket

Sportsdirektør Gino Van Oudehove fulgte tempoen i det spanske etapperittet hjemmefra i Tønsberg. Han er på ingen som helst måte overrasket over Boasson Hagens prestasjon.

– Nei, jeg er ikke overrasket. Vi satt og snakket om det i ledelsen for et par dager siden, hva som var mulighetene på den tempoen. Vi var litt usikker på den siste stigningen. Jeg snakket med Edvald i går kveld og han hadde god tro på at det kunne gå fort. Så med en gang vi fikk tiden hans når han kom i mål, så visste jeg at han skulle være ganske høyt opp [på resultatlisten], forteller han til procycling.no.

–  Han har hatt veldig bra vinter og trent på alle plan, så da går det automatisk fortere på alle plan.

Det sørafrikanske laget hadde en mager sesong i fjor, med kun syv seire. En tidlig og overbevisende seier fra 31-åringen kommer derfor svært godt med.

– Det betyr ganske mye. En ting er at vi har fornyet laget såpass mye, men det øker jo forventningene og presset. Tour Down Under var bra – dette er helt topp! Vi kan si vi er noenlunde i rute.

Tror på «en av de bedre sesongene av Edvald»

Nå gjelder det bare å holde seg sykdom- og skadefri de to kommende månedene, så har Van Oudehove troen på at eleven kan levere en god klassikersesong.

Kombinert med den plettfrie vinteren tror han også at miljøskiftet laget har gått igjennom siden forrige sesong kan være en forløsende faktor for nordmannen denne sesongen.

– Jeg tror det er mange faktorer som spiller inn. Alt har tydet på i vinter er på rett kjøl. Treningen har gått bra, testene har gått bra, humøret har vært på topp. Nytt utstyr, nye lagkamerater, nye folk i støtteapparatet, så sammensetningen av mange faktorer gjør at vi kanskje får se en av de bedre sesongene av Edvald.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse