HEKTISK: Nyåret startet med et smell for Edvald Boasson Hagen

HEKTISK: Nyåret startet med et smell for Edvald Boasson Hagen, da han giftet seg med Marlen Kristensen. 30-åringen har i samme periode slitt med helsa, og fikk operert bort galleblæra i forrige uke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Boasson Hagen operert

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.01.18 14:22

Del på    

Fjernet galleblæren – mister samling i Spania.

(procycling.no): De siste ukene har innehold både julefeiring og bryllup for Edvald Boasson Hagen, men kroppen har ikke spilt på lag hele veien:

– Jeg visste ikke helt hva som var årsaken. Jeg slet med lungebetennelse i jula og har hatt en del vondt i magen. Smertene blusset opp igjen etter bryllupet, før det gikk over igjen og bare ble ømt. Jeg bestemte meg for å dra innom Olympiatoppen dagen før jeg skulle ned til treningssamling i Spania for å sjekke ut hvorfor jeg hadde så vondt i magen, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Legene hos Olympiatoppen mistenkte at problemene skyldtes galleblæren, og en undersøkelse på Ullevål sykehus konkluderte med at 30-åringen hadde pådratt seg betennelse i den.

Fant ingen gallestein, men fjernet blæra

En slik betennelse skyldes ofte gallestein, men legene fant ingen blokkering i systemene som fører fordøyelsessaftene fra galleblæren og videre ut i tarmene.

En betennelse fører likevel til magesmerter og det er vanlig å fjerne galleblæren ved kikkhullskirurgi.

Gallen hjelper kroppen til å bryte ned fet mat og høyt inntak kan være en av årsakene til at man får gallestein.

– Det ble jo litt mer feit mat enn vanlig både i jula og i forbindelse med bryllupet, men det var ikke noe overdrevent inntak. Det gjorde voldsomt vondt i perioder, så det var nok lurt å få det sjekket ut. Jeg har fått veldig god oppfølging både hos Olympiatoppen og på Ullevål sykehus. Det er deilig at smertene nå har gitt seg, sier rudsbygdingen.

Kan miste sesongåpningen

Dimension Data-proffen går glipp av WorldTour-lagets samling i spanske Calpe denne uka, og får heller ikke tatt i bruk det kraftige snøfallet over hovedstaden med det første.

– Akkurat det er litt bittert. Jeg tror det skal gå greit å komme seg på rulla i løpet av noen dager, for der bruker man ikke magen så mye og tar armene til hjelp for å stabilisere. Å gå på ski er utelukket nå. Jeg har fått beskjed om å holde meg i ro slik at operasjonssåret gror skikkelig og skal heller ikke gjøre tunge løft.

Boasson Hagen skulle opprinnelig i aksjon under Valencia rundt i månedsskiftet januar/februar.

Med skralt treningsgrunnlag fra de siste ukene, kan det være at etapperittet utgår. Det neste punktet på programmet er i så fall Algarve rundt i midten av februar.

– Rittet i Valencia er ikke det viktigste på kalenderen, så egentlig er jeg glad for at dette skjedde nå. Det er ingen grunn til å gå rundt med en defekt galleblære. Jeg har fortsatt tro på at jeg skal komme inn til klassikerne i form, avslutter 30-åringen.

PS!: Det har gått hardt utover norske syklister den siste tiden. Søndag veltet Kristoffer Halvorsen ut av People’s Choice Classic. Natt til tirsdag led Daniel Hoelgaard samme skjebne under spurtoppgjøret i Tour Down Under.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse