SKAL FORSVARE TRØYEN I QATAR: Peter Sagan er regjerende verdensmester på landevei. FOTO: Bryn Lennon/Getty Images/AFP

Slik blir VM-kvotene

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 25.08.16 20:30

Del på    

Norge med ni mann, Tyskland med seks.

(procycling.no): Norge får altså stille med ni mann og full kvote i VM. Det kunne VG avsløre i dag. Ikke lenge etter offentliggjorde det internasjonale sykkelforbundet (UCI) resten av kvotene til VM-fellesstarten i Qatar, som går den 16. oktober.

Det er ti land som får full kvote i VM, og det er altså de landene som er inne blant de ti beste på UCIs nasjonsranking.

LES OGSÅ: Norge med full kvote i VM

De ni andre landene, som sammen med Norge får full kvote, er: Frankrike, Spania, Belgia, Italia, Storbritannia, Colombia, Nederland, Australia og Sveits.

Bare seks ryttere for Tyskland
For Norge er det svært sannsynlig at Alexander Kristoff blir den ubestridte kapteinen, trolig med Edvald Boasson Hagen som en plan B. I Tyskland står de nemlig ovenfor et langt større dilemma.

De har nemlig både André Greipel og Marcel Kittel, som begge øyner et VM-gull i ørkenlandet. Samtidig er også John Degenkolb på vei opp og frem igjen, etter den stygge ulykken i Alicante i februar.

I dag ble det også klart at de bare får seks ryttere med til VM, noe som trolig gjør kapteinskampen mer intens og enda viktigere at de enes om en kaptein, ettersom man ikke har full kvote.

Peter Sagan, regjerende verdensmester, får med seg to ryttere, til å hjelpe ham å forsvare tittelen.

U23, junior og damer
Gledelig er det at man også i U23-klassen får full kvote, og dit kan vi altså ta med oss fem ryttere.

Det samme har man også fått i juniorklassen, både i gutte- og jenteklassen. For guttene er det seks plasser, mens jentene har fem.

For damene har man i år bare fått tre plasser, mens land som Italia, Storbritannia, Nederland, Australia og USA har fått gjennom sin ranking fått tilgang på den fulle kvoten på syv ryttere.

Tagget med: , , , , , , , , , ,

Les også disse