BLIR HJEMME: Norges Cykleforbund kom tidligere i høst fram til at de ikke vil sende noen sykkelproffer til EM i Plumelec, Bretagne. Norge hadde 9 plasser til rådighet til fellestarten for herrer elite. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norge med full kvote i VM

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 25.08.16 18:00

Del på    

Kristoff får med seg åtte hjelperyttere.

(procycling.no): VG skriver i dag at Norge får stille med full kvote i VM i Qatar om drøy halvannen måned. Det vil altså si at vi har muligheten til å ta med ni ryttere til ørkenlandet.

Nyheten kommer bare dager etter at nyheten om at VM-løypen var endret, noe landslagssjef Stig Kristiansen da kunne fortelle til procycling.no var ypperlig med tanke på norske medaljemuligheter.

LES OGSÅ: VM-løypen i Qatar endres drastisk

Til VG forteller han i dag at dette bare understreker hvor langt man har kommet.

– Dette bekrefter på nytt at Norge har vokst seg ganske stor som sykkelnasjon.

Stein Ørn, Kristoffs trener og stefar, stiller seg bak landslagssjefen.

– Det er kjempegledelig. Det viser hvilken posisjon norsk sykkelsport har fått internasjonalt, sier han til TV 2.

Blant favorittene
Alexander Kristoff har lenge vært regnet som en av favorittene til VM-fellesstarten, som går den 16. oktober. Med full kvote får Stavangermannen muligheten til å få med seg åtte ryttere til å hjelpe ham.

– Det er viktig i mange sammenhenger, åpenbart, men det vil være viktig å ha lagkamerater som kan sitte foran i feltet og kjøre hardt. Med en tropp på ni mann vil det dermed være mulig å ta med ryttere som er spesialister på nettopp dette, ikke bare ryttere som kan hjelpe til i en spurt, forteller Ørn til TV2.

Med ruteendringen kan rittet potensielt bli mye tøffere. 150 av rittets kilometere ligger svært utsatt for sidevind, noe som isåfall vil gjøre rittet mye tøffere. Da procycling.no snakket med Kristiansen forleden, var han svært glad for ruteendringen.

– Jeg tenker: bingo! Egentlig jo harde sånne ritt er, så lenge det ikke er fjell som i Rio, jo bedre passer det styrkene våre. Jeg pleier å si det såpass direkte som at Kristoff pleier jo ikke å vinne massespurt, med mindre det har vært hardt i forhånd. Han er jo nesten hovedfavoritt med en gang det er en hard endagsklassiker, á la Flandern eller lignende. Jo hardere det VMet er i de forholdene vi kommer til å møte, jo større er våre sjanser ville jeg si.

Men det er ikke bare sidevinden som vil by på utfordringer for rytterne i Qatar.

– Det er en litt annen utfordring enn det vi er vant til. Både tidsmessig at det går nesten tre uker seinere, og at det også er en ekstrem varme. Selv om det er kjøligere i Qatar i oktober, så er det jo ikke det vi i Norge kaller kjølig… Det er en del ting rundt det VMet som kommer til å gjøre det ganske spesielt.

 

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse