STORE UTSKIFTNINGER: Deler av Norges VM-lag under fellesstarten i Bergen i fjor. Fra det laget er August Jensen

STORE UTSKIFTNINGER: Deler av Norges VM-lag under fellesstarten i Bergen i fjor. Fra det laget er August Jensen, Alexander Kristoff og Amund Grøndahl Jansen blant de som ikke er med til årets VM. FOTO: KT/Tim De Waele/Corbis via Getty Images

Slik blir det norske VM-laget i Innsbruck

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.09.18 20:50

Del på    

To ryttere fra kontinentalnivå får sjansen.

(procycling.no): I Innsbruck venter mer enn 4600 høydemeter fordelt på 258 kilometer, og den siste passeringen opp til Gramartboden (gitt kallenavnet ”Highway to Höll”) – som på det verste stiger 28 prosent, er ikke noe som passer norske klassikerstjerner nevneverdig.

Norge har likevel kjørt inn nok poeng til å stille med seks mann i eliteklassen på herresiden, og Norges Cykleforbund vil senere denne uka presentere navnene.

Etter hva procycling.nos kilder forteller, vil det norske laget frontes av Edvald Boasson Hagen og Odd Christian Eiking.

Duoen vil støttes av Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm som for tiden finstemmer formen i vueltaen. Stake Laengen har hatt VM som ett av sine mål hele sesongen, og er en del av entouraget rundt Fabio Aru som han også syklet Giro d’Italia med i våres.

Kristoff sa nei

Bystrøm håpet lenge på klarsignal for Tour de France, men slet med formen under Critérium du Dauphiné og fikk siden konstatert lave jernverdier.

Etter Polen rundt og nå vueltaen er haugesunderen på stigende form.

Etter at både Alexander Kristoff og Amund Grøndahl Jansen tidlig varslet at ”klatre-VM” ikke appellerte til dem, og Truls Korsæth har slitt med sykdom siden i våres, finnes det ikke flust av proffer å velge imellom for sportssjef Hans Falk.

To debutanter får sjansen

Sindre Lunke gikk også glipp av Tour de France, og kunne ha vært en mann å vende seg mot, men kilder forteller til procycling.no at valget har falt på Carl Fredrik Hagen og Markus Hoelgaard.

Duoen fra Joker Icopal gjorde sine saker bra under Arctic Race. Hoelgaard endte helt oppe på andreplass i sammendraget i en mellomhard løype.

Carl Fredrik Hagen har gjort sakene sine såpass bra denne høsten at han har pådratt seg interesse fra WorldTour-laget Lotto-Soudal. Han ble nummer åtte i Arctic Race, og har – sammen med Hoelgaard – ferdigheter gode nok til å forsvare en plass på det norske VM-laget i Innsbruck.

Det blir første gang for de begge at de er med på herrenes fellesstart i VM. Hoelgaard var i fjor svært nærme ved å få en plass blant de ni som kjørte fellesstarten under VM i Bergen, men ble da vraket til fordel for Kristoffer Skjerping.

Toppresultat blir vanskelig

Den rytteren som har vært i best form i sommer er Odd Christian Eiking. Vestlendingen vant i juli en knallhard etappe under Vallonia rundt, og var også svært toneangivende under Østerrike rundt. Denne uka skulle han opprinnelig sykle Tour of Britain, men han kom aldri til start på den første etappen på grunn av magetrøbbel.

Heller ikke Wanty-rytteren klarte å klemme seg med i Tour de France-uttaket, men viste i hvert fall etterpå at han hadde trent seg i bra form i etterkant av en vårsesong som ble ødelagt av sykdom.

Med sju runder opp en 8 kilometer lang bakke, og den avgjørende turen opp ”Highway to Höll”, mangler også Eiking de ekstreme klatreferdighetene, i hvert fall når konkurrentene heter Alejandro Valverde, Dan Martin, Geraint Thomas, Tom Dumoulin og Simon Yates.

At rittet avsluttes med en seks kilometer lang utforkjøring og flat inngang til mål de siste to kilometerne, vil åpne veien for enda mer spurtraske herremenn á la Julian Alaphilippe, Michal Kwiatkowski, Vincenzo Nibali og Primoz Roglic.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse