NYTT STEG: Carl Fredrik Hagen er på vei til å ta steget ut i proffenes rekker. Her fra Gylne Gutuer søndag. FOTO: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Hagen nærmer seg proffkontrakt hos Lotto-Soudal

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.09.18 07:34

Del på    

26-åringen blir trolig Norges neste sykkelproff.

(procycling.no): Joker Icopal-rytter Carl Fredrik Hagen skal stå på trappene til en proffkontrakt hos det tradisjonsrike World Tour-laget Lotto-Soudal.

Det belgiske laget har vist stor interesse for nordmannen og en avtale skal være nært forestående, men foreløpig er ingenting underskrevet.

26-åringen fra Oppegård er en eksplosiv rytter og blant de mest talentfulle klatrerne i Norge. Den tidligere terrengsyklisten har denne sesongen gjort seg bemerket med god kjøring i Tour of Norway, hvor han ble fjerdemann og han tok også sammenlagtseieren i det franske etapperittet Tour du Jura. Han viste seg også fram i 1.1-rittene Paris-Camembert (14. plass) og Tour du Finestère (9. plass).

Generasjonsskifte

Lotto-Soudal har denne sesongen satt igang et generasjonsskifte, og har kvittet seg med rutinerte navn som André Greipel, Marcel Sieberg og Lars Bak.

Inn kommer blant annet spurttalentet Caleb Ewan og hans opptrekker Roger Kluge, begge fra Mitchelton-Scott.

Samtidig satser laget tungt på eksplosive puncheurer, i kraft av Tiesj Benoot og Tim Wellens. Med sin bakgrunn fra terrenget og iøyenfallende egenskaper i motbakkene, er ikke Carl Fredrik Hagen ulik som ryttertype.

Flere interesserte lag

Det skal være flere lag som er interesserte i å sikre seg nordmannens signatur denne høsten. Sykkelkross-stjerne Mathieu van der Poels lag, Corendon-Circus, skal være blant dem, og har kommet med en muntlig forespørsel med tanke på den kommende sesongen.

Laget er for øyeblikket et kontinentallag, på samme nivå som Hagen sykler for Joker Icopal, men har bestemt seg for å satse på det prokontinentale nivået i 2019. Hvis ikke avtalen med Lotto-Soudal materialiserer seg skal det nederlandske laget være neste utvei.

Ytterligere ett prokontinentallag har også vist interesse.

– Alle dører er åpne

26-åringen var senest i aksjon helgen som var, da han syklet grusklassikeren Gylne Gutuer i Stange. Konfrontert med procycling.nos informasjon svarte han dette:

– Jeg har ikke noen kommentar til det egentlig. Jeg vet at det er interesse fra flere lag, men ikke noe mer enn det.

Han er klar på at han fokuserer på rittene han skal avslutte sesongen med for Joker Icopal, og at agenten håndterer tilbud og forespørsler, men at han håper og ønsker å ta steget ut i proffrekkene. Foreløpig er dog ingenting avklart, ifølge ham selv.

– Jeg har ikke skrevet under noe som helst så foreløpig er alle dører åpne.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse