Prøv Procycling Pluss idag

TO AV FAVORITTENE: Thibaut Pinot gikk til topps i Milano-Torino, mens Alejandro Valverde ble nummer tre. Lørdag er de begge blant de største favorittene i Il Lombardia. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Pinot hungrer etter monument-suksess

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.10.18 08:45

Del på    

Håper å bli første franske vinner av Il Lombardia siden 1997.

(procycling.no): Det bugner av overskudd i beina til Tibaut Pinot. Etter et langt sykkelår er syklister i hopetall usikre på formen inn mot årets siste monument. Men franskmannen fremstår solid, og befinner seg i øvre del av favorittsjiktet før lørdagens Il Lombardia.

Groupama-FDJ-kapteinen kommer rett fra seier i Milano-Torino. Og til tross for at en velt gjorde jobben hans litt lettere, så er formen utvilsomt på plass. Dagen i forveien, i Tre Valli Varesine, tok han andreplassen.

Pinot har kjørt både Giro d’Italia og Vuelta a España i 2018, og til tross for en trøblete sommer med lungebetennelse så er formen intakt dypt inn i høstsesongen.

– Denne uken har vært veldig bra for meg så langt. Nå er det bare én dag igjen før ferien begynner, så jeg har virkelig lyst til å avslutte på en god måte i Il Lombardia, sier Pinot ifølge Cyclingnews.

– Jeg håper bare at beina fortsatt er gode, slik de var i Tre Valli Varesine og Milano-Torino. Så må bare rittet avgjøre hva som skjer. Jeg vet at det er det monumentet som passer meg best. Det er i flotte omgivelser, og Como-sjøen er et av de vakreste stedene i Europa. Jeg skal bare nyte å kjøre her, og konkurrere i områder jeg trives i. Og det gjør jeg her i Italia, romantiserer 28-åringen.

Franskmannen har tredjeplassen fra 2015 som sitt beste resultat, og hang bra med i fjor da han endte som femtemann.

Om Pinot klarer å gå helt til topps i høstmonumentet på lørdag vil han bryte en lang fransk forbannelse. Laurent Jalabert var forrige franskmann som vant Il Lombardia, tilbake i 1997. Med Julian Alaphilippe borte fremstår Pinot som det frankofile håpet. Men han vet ikke helt hvor det kritiske punktet i rittet er.

– Il Lombardia kan bli vunnet og tapt overalt. Det er utforkjøringer som er teknisk krevende og farlige. I fjor så vi at Sormano kan være farlig. Utforkjøringen fra civiglio er teknisk. Så det kan bli avgjort i utforkjøringene. Men klatringene er også veldig harde. Det er et ritt som er vanskelig å mestre, men gøy å se på, skildrer Pinot.

Tagget med: , , , ,

Les også disse