Prøv Procycling Pluss idag

NED FOR TELLING: David Gaudu og Miguel Ángel López i bakken etter å ha kollidert i avslutningen på Milano-Torino. FOTO: Skjermdump Eurosport Player

Pinot vant etter at lagkamereten felte López

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 10.10.18 17:29

Del på    

Dramatisk avslutning på Milano-Torino.

(procycling.no): To ganger opp Superga (4,3 kilometer à 9 prosent) i avslutningen satte premisset for et ellers flatt Milano-Torino.

I aksjon i verdensmesterstripene for andre gang satte Alejandro Valverde (Movistar) farge på rittet med flere angrep i den avgjørende klatringen av stigningen.

Til slutt satte David Gaudu (Groupama-FDJ) opp et forrykende tempo som sørget for den siste utskillelsen. Det franske talentets kjør skulle bli avgjørende på flere måter.

López i bakken

Bare Valverde, Jakob Fuglsang, Miguel Ángel López (begge Astana) og hans egen kaptein, Thibaut Pinot, maktet å følge tempoet.

Etter at 22-åringen hadde tynt ut de siste kreftene i beina, svingte stoppet han å trø og svingte ut til siden med 1400 meter til mål. Utmattet var franskmannen uoppmerksom.

Bakfra kom López i høyere fart, men også colombianeren kikket seg over skulderen og registrerte ikke hva som skjedde foran han. Dermed kolliderte de to og begge gikk i bakken.

(artikkelen fortsetter under)

– Viktig å endelig vinne en klassiker

Pinot, som har vist god form så langt denne høsten, kikker seg over skulderen og ser at duoen har gått i bakken, men må nesten bare fortsette.

Valverde kjører forbi like etter, mens Fulgsang er akterutseilt. López kommer seg imidlertid straks på sykkelen igjen og tar opp jakten. Han forserer raskt Valverde, men luken til Groupama-FDJ-rytteren har blitt for stor.

Inn på oppløpet på toppen av Superga kommer Pinot i ensom majestet og kunne juble for seier. 10 sekunder senere krysset López streken, mens Valverde tok tredjeplassen, 28 sekunder bak Pinot.

– Det er en strålende seier for meg. Milano-Torino er et ritt jeg liker veldig godt. Jeg liker virkelig klassikerne så å endelig vinne en er veldig viktig for meg, sa Pinot i seiersintervjuet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse