Prøv Procycling Pluss idag

OVERRASKET: Odd Christian Eiking grep muligheten som bød seg på den andre etappen av Catalonia rundt. FOTO: Mark Van Hecke/Getty Images

Overrasket Eiking: – Skal klaffe for å være helt oppi der

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 26.03.19 19:23

Del på    

Wanty-Gobert-rytteren med karrierebeste i WorldTouren.

(procycling.no): Odd Christian Eiking åpenbarte seg plutselig ute til høyre i bildekanten, da den andre etappen av Catalonia rundt skulle avgjøres i Sant Feliu de Guixols.

– Helt til det var en kilometer igjen så lå jeg egentlig et stykke bak, 40-50 posisjon kanskje, og så åpnet det seg på høyresiden, som man sikkert så på TV-bildene. Du kunne ikke se meg når det var en kilometer igjen, forteller han til procycling.no.

LES OGSÅ: Eiking spurtet til femteplass

I det askøyværingen kommer i posisjonen går han nærmest umiddelbart til og åpner spurten. Omkranset av det vidt spekter av stjerner gikk han fryktløst til.

– Så gikk jeg til med en spurt 700 meter fra mål. Da var det helt åpent, og så var det bare fire ryttere som passerte meg.

– Overraskende egentlig, at jeg skulle komme så høyt opp, selv om jeg visste at det var mulig. Det skal liksom klaffe for at man er helt oppi der.

ANNONSE: Catalonia rundt følger du hver dag på Eurosport Norge. Få tilgang her!

Tenker ikke på motstanden

Prestasjonen er den beste han har levert i WorldTouren. Tidligere har han også en sjetteplass fra Polen rundt, på den tredje etappen i 2017.

Der kjempet han om seieren med blant andre Dylan Teuns (etappevinner), Rafal Majka og Peter Sagan. På dagens etappe var det Michael Matthews, Alejandro Valverde, Daryl Impey og Max Schachmann som var bedre.

KOMMENTAR: «Vi har latt oppblomstringen av en norsk toppsyklist fare ubemerket forbi oss»

Rittet inkluderer også Grand Tour-stjerner som Chris Froome (som veltet og tapte mye tid på dagens etappe), Egan Bernal, Nairo Quintana, Thibaut Pinot, Simon og Adam Yates, Richie Porte, Valverde og en god håndfull til.

– Motstanden her er kanskje noe av det beste du har vært borti?

– Nå er det veldig høyt nivå her, det er det. Det er ikke noe jeg tenker noe særlig på. Merker jo at det går fort. Nå får vi se de neste dagene hvor fort det går.

(artikkelen fortsetter under bildet)

KJEMPET OM ETAPPESEIER: Michael Matthews var raskest, men noen plasser bak kan man skimte Odd Christian Eiking i sin Wanty-Gobert-trøye. FOTO: David Ramos/Getty Images

Full frihet

24-åringen melder at formen har vært bra og at han kommer til rittet i bakkant av en høydesamling. Allerede i morgen venter den tøffeste testen så langt i rittet, når man avslutter opp til Vallter 2000.

I forkant skal man også over to førstekategorier, før det stigner jevnt de siste 25 kilometerne. De siste 11,4 kilometerne er den kategoriserte delen av fjellet og stiger med 7,7 prosent.

Eiking er imidlertid ikke sikker på hvordan beina responderer i de lange bakkene.

– Jeg er jo som vanlig usikker når det kommer til de lange bakkene, men jeg har jo et ønske om å sitte godt med. Jeg håper jo at jeg skal være bra, så får vi se etter morgendagen.

Og hvor vidt han er bundet opp mot forpliktelser i laget er svaret kort og enkelt:

– Jeg har full frihet.

ANNONSE: Følg Odd Christian Eiking videre i Catalonia rundt hele uken på Eurosport. Få tilgang her!

Tagget med: , ,

Les også disse