TOPPLASSERING: Michael Matthews var raskest, men ikke langt bak fulgte Odd Christian Eiking. FOTO: David Ramos/Getty Images

Eiking spurtet til femteplass

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 26.03.19 17:19

Del på    

Sesongens første seier til lettet Matthews.

(procycling.no): Odd Christian Eiking var toneangivende i avslutningen på den andre etappen av Catalonia rundt. Askøyværingen lå helt i første rekke inn i den siste bakken, som steg med 4,5 prosent i en kilometer og leverte en solid spurt.

Eiking var blant de første som åpnet spurten og kjempet med de sterkeste på etappen. Selv om han ikke kunne passere Michael Matthews, Alejandro Valverde, Daryl Impey og Maximilian Schachmann, holdt 24-åringen spurten hele veien ut og krysset streken som nummer fem.

– Det var veldig hardt, men jeg var ganske selvsikker i en type bakkeavslutning som dette. Men etter mye uflaks i år var det helt utrolig. Jeg er så glad, fortalte Matthews i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Se hele intervjuet her:

ANNONSE: Catalonia rundt følger du hver dag på Eurosport Norge. Få tilgang her!

Froome veltet

På vei igjennom målbyen Saint Feliu de Guixols, før man la ut på en rundløype, så gikk det en velt, hvor Chris Froome var involvert.

Den firedoble Tour de France-mesteren var raskt tilbake på sykkelen, men tok det bedagelig og hadde ikke noe hasterverk med å kjøre seg tilbake til hovedfeltet. Briten hadde en del skrubbsår, men så ikke særlig preget ut.

Sammen med Froome samlet det seg en liten gruppe ryttere, blant annet Jay McCarthy, Andreas Schillinger (BORA-hansgrohe) og Ben O’Connor (Dimension Data), som også hadde vært i bakken. De fullførte etappen iver 14 minutter bak hovedfeltet.

ANNONSE: Katalonia rundt følger du hver dag på Eurosport Norge. Få tilgang her!

Valverde på sekundjakt

Alejandro Valverde har vunnet de to foregående utgavene av det spanske etapperittet og er godt i gang med jakten på den tredje.

Da det gjenstod 7,4 kilometer var det duket for innlagt spurt og bonussekunder. Team Sky utfordret, med ønske om å sikre Egan Bernal bonusen, men kom til kort.

Først over streken var Valverde, foran Bernals landsmann, Nairo Quintana. Med bonussekundene tok verdensmesteren steget opp på andreplass i sammendraget, to minutter og 47 minutter bak sammenlagtleder Thomas De Gendt – som beholder ledelsen etter å ha kommet inn med hovedfeltet.

De Gendt, som trolig er sjanseløs på å kjempe i sammendraget videre i rittet, sørget imidlertid for å posisjonere seg enda sterkere i klatrekonkurransen, som han også leder.

Over Alt de Romanyà (4,9 kilometer à 5,4 prosent), som toppet ut drøyt 30 kilometer fra mål, angrep belgieren og tok tre nye poeng på toppen. Dermed leder han nå med 37 poeng, 13 foran Luis Ángel Maté.

ANNONSE: Catalonia rundt følger du hver dag på Eurosport Norge. Få tilgang her!

Tagget med: , ,

Les også disse