Prøv Procycling Pluss idag

NY SEIER: Elia Viviani vant den avsluttende etappen i Vuelta a España. FOTO: Michael Steele/Getty Images

NY SEIER: Elia Viviani vant den avsluttende etappen i Vuelta a España. FOTO: Michael Steele/Getty Images

Overlegen spurt fra Viviani i Madrid

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.09.18 18:53

Del på    

Italieneren manøvrerte seg mesterlig etter å ha mistet opptrekket sitt og vant avslutningsetappen.

(procycling.no): Skulle Elia Viviani ta sin tredje etappeseier i årets vuelta, eller skulle Peter Sagan endelig få etappeseieren sin etter fem podieplasser underveis i rittet?

Det var spørsmålet før den siste etappen i Vuelta a España, en etappe som forventet endte i en massespurt i sentrum av Madrid.

Quick-Step satte opp toget sitt på en god måte, men Elia Viviani ble stående igjen på perrongen da opptrekkerne til Viviani kjørte på. Dermed ble det en meget kaotisk siste kilometer, men som troll fra eske dukket Viviani opp på de siste 100 meterne og snappet seieren foran Sagan.

Til slutt vant italieneren med en drøy sykkellengde og tok med det sin 18. seier for sesongen. Det er fem mer enn noen annen og med de 18 seirene er Viviani også sterkt delaktig i at Quick-Step nå har tatt hele 67 seirer denne sesongen, 28 mer enn Team Sky som har nest flest.

– Jeg mistet opptrekket med to kilometer igjen, men jeg var ganske sikker på at jeg kunne vinne likevel. Jeg sa til gutta med én kilometer igjen at jeg ikke var på hjulet deres, slik at de ikke skulle kjøre for hardt og strekke ut gruppa. Da kunne det vært at jeg var for langt bak, men fra noen tabber, forbedrer vi oss stadig, sier Viviani i et seiersintervju vist på Eurosport.

Sammenlagtseier til Yates

I sammendraget ble det ingen vesentlige endringer og dermed ble det seier til Simon Yates (Mitchelton-Scott), som sikret seieren med å bli nummer tre på den siste fjelletappen på lørdag.

Dermed fikk han anledning til å feire og posere for fotografene på de tre-fire milene fra Alórcon og til Madrid, hvor det først ble satt fart da man kom inn på den 5,8 kilometer lange runden som skulle kjøres tolv ganger.

Med seieren sørget han også for sykkelhistorie. For tredje gang i historien har et land vunnet alle de tre treukersrittene samme år, men i år var første gang det ble gjort med tre forskjellige ryttere. Det gikk altså veien for Storbritannia med trioen Chris Froome (Giro d’Italia), Geraint Thomas (Tour de France) og Simon Yates (Vuelta a España).

På podiet fikk Yates følge av overraskelsesmannen Enric Mas (Quick-Step Floors) og Miguel Ángel López (Astana). Colombianske López har dermed havnet på pallen i to treukersritt i år, etter at han også ble nummer tre i Giro d’Italia.

Anton takket for seg

Lørdag kveld kom beskjeden om at Igor Anton legger opp etter Vuelta a España. Den 35 år gamle klatrespesialisten huskes best fra tiden i Euskaltel, hvor han vant fire etapper i vueltaen og én etappe i giroen.

I tillegg så det også ut som om han skulle vinne Vuelta a España i 2010, før han veltet ut av rittet på den 14. etappen iført ledertrøya.

Da rytterne kom inn til Madrid fikk derfor også Anton kjøre først gjennom den første runden, hvor han vinket til publikum og takket for seg.

Etter at den første runden var unnagjort, ble farten skrudd opp. Flere ryttere prøvde seg i forskjellige brudd, men ingen fikk noe stort forsprang og spurtlagene samlet det hele til en siste massespurt.

Tagget med: , , ,

Les også disse