BLIR EF-RYTTER: Magnus Cort har signert med EF Eduacation First. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Oppvask i Astana etter tidstap for Fuglsang

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.07.19 10:51

Del på    

– Det er en litt inngrodd ting i laget, sier Magnus Cort.

(procycling.no): Mens andre lag, deriblant Deceuninck-Quick Step og Team INEOS hadde sett seg ut strekket i etterkant av en rundkjøring med 35 kilometer igjen av etappe nummer 10 som spesielt utsatt for sidevind, hadde Astana sett seg ut plassen som ideell for å lange vannflasker.

Les også: Sidevindsdrama – de norske og kapteiner tapte tid

Utrolig nok satt Jakob Fuglsang dårlig plassert i feltet akkurat der og han og lagkameratene hans tok i tillegg venstresiden av rundkjøringen, noe som forverret hans posisjon ytterligere.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I mål hadde Fuglsang, sammen med blant andre Thibaut Pinot og Rigoberto Uran tapt 1:40 til konkurrentene sine. På hviledagen ble det holdt oppvaskmøtet i Astana-leiren. Hensikten var å hindre at slike «nybegynnerfeil» skulle gjentas i tourens avgjørende halvdel.

– Vi har vært nødt til å endre strategi og få strammet opp. Det er man nødt til når man taper tid. Vi holdt et godt møte i går hvor vi så hverandre i øynene. Deretter kjørte vi en kaffetur hvor vi fikk moralen opp, men samtidig fikk trent litt. Løpet er ikke over og vi kan godt hente ett minutt og 40 sekunder, sier sportsdirektør Dmitrij Fofonov til dansk TV 2.

Cort: – Ingen hemmelighet

I sakens anledning har TV-kanalen også fått bornholmeren Magnus Cort i tale. Dansken har blitt koblet bort fra Astana-laget, og de ryktene får nok vind i seilene etter at 26-åringen var svært ærlig om svikt i ledelsen når det gjelder å samle laget rundt Fuglsang.

– Det har vært litt løst at vi alle skal hjelpe Jakob, men det skal være mer styr på hvem som gjør hva nå, sier Cort til dansk TV 2.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Grøndahl Jansen: – Jeg er nok litt syndebukk i dag

– Det høres ut som om kritikken om at Astana er litt for dårlig organisert høres berettiget ut?

– Ja, det tror jeg. Det kan man nok godt si. Det er nok ingen hemmelighet, lyder svaret.

– Er det en kultur? Er det noe dere tror at dere kan endre på en enkelt dag?

– Nei, det er en noe som er inngrodd i laget. Jeg tror nok de kan like at det er mer ro og at de har en idé om at rytterne presterer bedre hvis man slapper mer av, ikke får så mye kjeft og får vite at nå er det dét, og dét og dét. At man heller går ut ifra at rytterne vet det selv. Jeg er mer fan av at vi har klarere linjer og derfor enklere kan finne ut av hva som går galt, før det går galt, sier han.

Over to minutter opp til Thomas

Fuglsang har nå falt ned til 16.-plass i sammendraget, tre minutter og 22 sekunder bak Julian Alaphilippe.

Det som nok bekymrer mer er at det er to minutter og ti sekunder opp til Geraint Thomas, mens også Egan Bernal (+2:06) og Steven Kruijswijk (+1:55) har en behagelig ledelse ned til dansken.

Både Fuglsang og Cort har for øvrig kontrakter som går ut etter inneværende sesong. Førstnevnte har blitt koblet til Movistar, mens EF Education First skal være en mulig destinasjon for bornholmeren.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sidevindsdrama: De norske seiershåpene og flere kapteiner kjørt av

Tagget med: , , ,

Les også disse