DUELLANTENE: Caleb Ewan og Dylan Groenewegen kjempet side om side på de siste meterne inn mot målstreken. Selv med et bra kast mot streken, måtte Groenewegen se seg slått av den lille australieren. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Grøndahl Jansen: – Jeg er nok litt syndebukk i dag

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.07.19 21:06

Del på    

«En halv mann» manglet for Jumbo-Visma-toget.

(procycling.no): Allerede med 5,5 kilometer igjen tok Wout van Aert fronten i hovedfeltet for Jumbo-Visma. Sammen med Amund Grøndahl Jansen holdt det nederlandske laget fronten til det var 2,5 kilometer igjen.

Da kom Alex Dowsett (Katusha-Alpecin) og Daniel Oss (Bora-Hansgrohe) frem og gjorde at Van Aert ikke traff fronten igjen før det var 1,5 kilometer igjen. Med Grøndahl Jansen og Mike Teunissen mellom seg og spurter Dylan Groenewegen virket det helt perfekt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Men så kom Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick-Step) frem og skubbet nordmannen ut av posisjon med 1,3 kilometer igjen. Grøndahl Jansen valgte å slippe seg ut, noe som skulle bli skjebnesvangert da Van Aert gjorde det samme like etter og Mørkøv kun holdt teten fra 1,1 kilometer igjen til 850 meter igjen. 

– Jeg er nok litt syndebukk i dag. Slet med muskelverk og hodepine – det være seg fra varme eller litt småsykdom. Jeg burde ha sluppet Mørkøv mellom meg og Wout, men jeg var ikke klar over at han kom alene. Hadde jeg satt meg bak ham og fått pustet litt ut, kunne jeg utgjort forskjellen for Mike (Teunissen). Nå ble det dessverre veldig tidlig ut i vinden for Mike sin del, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

LANG REKKE: Amund Grøndahl Jansen fører an foran Wout van Aert og Dylan Groenewegen underveis på den ellevte etappen. Foto: Chris Graythen/Getty Images

Hakket for langt opptrekk for Teunissen

Teunissen startet et langt opptrekk etter at Mørkøv svingte av. Med en nydelig forsering av siste sving 500 meter før mål fikk han feltet strukket ut, men da melkesyra for alvor begynte å slå inn mot de siste par hundre meterne, så Groenewegen seg nødt til åpne spurten allerede 250 meter fra mål.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det ble akkurat litt for langt for nederlenderen, som måtte se seg knepent slått av Caleb Ewan. 

– Det er mitt valg å starte tidlig. Jeg liker det. Men jeg følte også at Mike ikke kunne holde lenger, for han var ganske lenge i front, sier Groenewegen til NOS.

Neste spurtsjanse kommer etter Pyreneene

Teunissen selv fryktet at dette ikke ville holde da Groenewegen forlot hjulet hans.

– Igjen så gikk det bra med Wout og Amund. Vi håpte at andre ville komme. Michael Mørkøv kom, men han tok bare en halv føring. Da måtte vi starte tidlig. Allerede da Dylan gikk til fryktet jeg at han ikke ville holde unna, sier Teunissen til Wielerflits.

Sisteopptrekkeren konkluderer med at de manglet en halv mann for å holde teten noen sekunder lenger før han måtte ta vind.

– Det er ikke Playstation. Ewan er heldig med at Dylan går tidlig. Hvis ikke hadde han kanskje ikke kommet seg forbi, sier nederlenderen. 

Neste spurtsjanse for Jumbo-Visma-toget blir trolig den 16. etappen, så fremt Groenewegen overlever Pyreneene.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse