Prøv Procycling Pluss idag

BROSTEINSDRØM: Erik Nordsæter Resell håper han selv kan kjempe nedover Arenberg-skogen i løpet av de neste årene. Foto: Tim de Waele (Getty Images)/Jan Brychta, Uno-X Norwegian Development Team.

– Når jeg er 30 har jeg forhåpentligvis vunnet Paris-Roubaix

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.02.19 21:13

Del på    

Erik Nordsæter Resell har høye ambisjoner for sykkelkarrieren.

LA FIGUEROLA RESORT (procycling.no): –Paris-Roubaix er nok drømmerittet mitt.

Mang en nordmann har lagt sin elsk på det franske monumentet, deriblant 22 år gamle Resell. Det 257 kilometer lange rittet som krysser over 50 kilometer med brosteinsbelagte franske kjerreveier på veien til den legendariske velodromen i Roubaix er kanskje det mest karakteristiske rittet i sykkelsporten. Thor Hushovd prøvde i årrekke å ta seieren i det franske monumentet, men var en velt på Carrefour de l’Arbre unna en mulighet til å ta seieren.

Istedenfor ble en andreplass og en tredjeplass de beste resultatene for Hushovd i rittet. De siste årene er det i første rekke Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen som har gjort forsøk på å ta den første norske seieren. For Kristoff, den eneste nordmannen med monumentseirer, har aldri det seige rittet vært hans favoritt, hvor han heller har foretrukket flamsk brostein. Boasson Hagen har på sin side likt seg mye bedre på den franske brosteinen, men måtte nøye seg med femteplass da han kjempet om seier i 2016.

Begge har nå passert 30 år og har fremdeles flere sjanser igjen i Paris-Roubaix. For det fremadstormende klassikertalentet Resell er ambisjonene i drømmerittet hans klare når han bikker 30 år.

– Når jeg er så gammel har jeg forhåpentligvis vunnet det én gang.

– Det er ikke mindre altså?

– Nei, en må jo satse høyt. Det er den typen ritt som passer meg best og som jeg synes er veldig morsomme. Jeg har fått kjørt det én gang tidligere, men det er nok noe annet med seniorutgaven også. Det er drømmen og målet å vinne der.

DRØMMER STORT: Det er få begrensninger for drømmene og målene til Erik Nordsæter Resell. Foto: Jan Brychta, Uno-X Norwegian Development Team

Fikk landeveisdebuten i Flandern

Landeveiskarrieren til 22-åringen er ikke lang. I ungdomsårene var det terrengsykkelen som stod i fokus. Han hadde riktignok syklet junior-NM og et par aldersbestemte ritt, men da han ble klar for Uno-X Norwegian Development Team foran 2017-sesongen hadde han kun deltatt i Ronde van Vestkant på landeveien som senior.

Men i samråd med treneren fant de ut at landeveien kunne være det beste satsingsområdet for den høyreiste rytteren. Med blant andre Arne Gunnar Ensrud som trener fikk han dermed sjansen i Uno-X.

Bare måneder senere sørget en rekke fravær for at han fikk sjansen for U23-landslaget i Flandern rundt og ZLM Tour, det som faktisk ble hans første UCI-ritt på seniornivå på landeveien.

Med kun et prokermesse i beina viste han allerede der prov på klassikertalentet, med plasseringer blant de 50 beste i begge ritt.

Les mer om Resells første ritt i denne bloggposten!

Angrer på at han ikke konverterte tidligere

Siden har pilene pekt videre oppover for den ferske landeveissyklisten.

– Liker du nå landeveien bedre?

– Ja, egentlig. Jeg angrer litt på at jeg ikke byttet før og fikk mer erfaring tidligere. Nå må jeg lære ting som jeg ellers kunne ha lært som junior, men det var jo også gøy å satse terreng. Tekniske ferdigheter har jeg nok tatt med meg til landeveien, som på grus.

Øyeblikket: Erik Nordsæter Resell

Med Paris-Roubaix som drømmeritt er det ikke merkelig at han også liker seg best på litt ujevnt underlag. Det er også her han har sine beste resultat, som da han i fjor vant U26-utgaven av Omloop Het Nieuwsblad, ble nummer 16 i Flandern rundt U23, nummer fire i Gylne Gutuer og nummer to i U23-utgaven av Paris-Tours.

Det førstnevnte rittet ble et slags plaster på såret etter at han ikke fikk kjørt U23-utgaven av Paris-Roubaix i slutten av mai. Arrangøren forventet en søknad fra forbundet, og da søknaden istedenfor kom fra Uno-X endte det opp med en misforståelse. Resell kjørte U23-utgaven i 2017 og kom da inn sammen med Fabio Jakbosen og Jasper Philipsen i gruppe to, like over minuttet bak vinneren.

– Da må du bli proff for å kjøre det igjen?

– Ja, da får en bli det, sier han med et smil.

LIKER SEG PÅ GRUSEN: Mens andre gjerne gruer seg til grus og lignende, er Erik Nordsæter Resell en som virkelig gleder seg. Her fra Gylne Gutuer i fjor. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Tar steget ut av U23-klassen

Før årets sesong skal det også ha vært interesse fra lag på prokontinentalnivå, men fremdeles er det Uno-X som gjelder for Resell.

I september fylte han 22 år og 1996-modellen er dermed ferdigkjørt i U23-klassen. Det gjør at ritt som Gent-Wevelgem U23, Flandern rundt U23, Paris-Tours U23 og Paris-Roubaix U23 nå er utilgjengelige for nordmannen.

– For min del så er det første året hvor jeg ikke er i U23-klassen lengre. Så det blir et litt annet rittprogram for meg i år. Jeg lærte mye i fjor. Var med i en del finaler og har blitt tryggere på meg selv. Jeg håper jeg kan være i enda flere finaler i år og ta riktige beslutninger.

– Hvis jeg hadde vært U23-rytter ett år til, så regner jeg med at jeg hadde vært i toppen på alle U23-rittene. Nå er jeg litt mer usikker på hvordan rittene blir, om de passer bra eller om jeg oftere må kjøre som hjelperytter.

Inspirert av Philipsen

Istedenfor starter han sesongen på Rhodos, før resten av sesongen innebærer ritt som Tour de Normandie, Tour du Loir et Cher, GP Himmerland, GP Pérenchies, GP Cerami, Danmark rundt, Arctic Race og Gylne Gutuer.

Muligheten for en aspirerende klassikerrytter er ikke like åpenbare som i U23-klassen, men det skal fremdeles by på muligheter for Resell. Brostein får han også møte på i Pérenchies og Cerami, mens både Himmerland og Gylne Gutuer byr på grus.

I sistnevnte ritt var det Resell som gjorde store deler av jobben da han og Jasper Philipsen kom opp til tetduoen inne på de siste kilometerne. Belgieren spurtet til seier og signerte for UAE Team Emirates før årets sesong. Der startet han sesongen med etappeseier i Tour Down Under.

– Er det inspirerende å se han vinne i Australia?

– Ja, absolutt, det er veldig kult å se ryttere du har syklet mye med og vet at du er på ganske likt nivå gjøre det så bra.

Kapasiteten og motoren til Resell er allerede på høyt nivå. Med stadig mer erfaring virker også proffdrømmen svært realistisk. Den kan fort også bli en realitet i samme lag, etter at Uno-X har varslet en mulig prokonti-satsing.

– Vi får håpe Uno-X blir prokonti og jeg er med der og får noen flere brosteinsritt. Det hadde vært stilig.

Tagget med: , ,

Les også disse