KONKURRERTE PÅ HAFJELL: Erik Nordsæter Resell ble nummer 13, da Egan Bernal fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2014. Foto: Kristof Ramon.

Resell forbereder seg på sin første landeveissesong

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 17.12.16 15:47

Del på    

Den tidligere terrengsyklisten er glad for å få sjansen hos Uno-X Hydrogen.

(procycling.no): Uno-X Hydrogen Development Team har for kommende sesong sikret seg en meget spennende rytterstall, hvor de beholder en stamme fra Ringeriks-Kraft samtidig som de har hentet flere spennende og unge ryttere.

Blant disse er terrengsyklistene Sondre Kristiansen og Erik Resell. Felles for disse er at de har begrenset med erfaring fra landeveisritt, men som terrengsyklister flest, har de bra kapasitet, og har dermed gode muligheter for å hevde seg på jevnere underlag.

Resell har også i høst markert seg som landets beste sykkelkrossutøver, etter å ha vunnet Norgescupen sammenlagt, samt at han kan krone seg med tittelen norgesmester etter en suveren seier i Skien.

– Landevei passer meg bedre

Men selv om resultatene har vært gode på terrengsykkel og sykkelkross, er det landevei som nå gjelder for 20-åringen. Beslutningen om å ta overgangen til bukkestyre og tynnere dekk ble tatt i samråd med trener Lars Stensløkken.

– Tidligere har jeg ikke utelukket å prøve meg på landevei, men jeg hadde ikke sett for meg å gjøre det allerede neste år. Jeg har snakket mye med treneren min og landsslagssjefen på terreng, og vi har kommet frem til at jeg har enda bedre potensiale til å bli skikkelig god som sykkelrytter på landevei kontra terreng, forteller Resell til procycling.no.

– I og med at jeg er en litt stor rytter og at terreng er så brutalt med så mange korte bratte bakker, må jeg tråkke ganske mye mer watt for å komme opp de samme bakkene som de som er 20 kilo lettere. Landevei passer bedre for flere ryttere sånn sett.

Resell er fra Trondheim, men flyttet til Lillehammer for å gå på NTG da han startet på videregående. Derfor sykler han nå for Lillehammer CK, en av Uno-X Hydrogens to samarbeidsklubber. Arne Gunnar Ensrud og Lars Stensløkken jobber mye sammen i sykkelmiljøet i Lillehammer og på NTG, og sammen fikk de ideen om at Resell kunne være aktuell for Uno-X Hydrogen-laget.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STOR RYTTER: Erik Resell (til høyre) er en rytter med mye kraft, og beskriver seg selv som en rytter med god kapasitet, og liker flate ritt best. Foto: Kristof Ramon.

STOR RYTTER: Erik Resell (til høyre) er en rytter med mye kraft, og beskriver seg selv som en rytter med god kapasitet, og liker flate ritt best. Foto: Kristof Ramon.

Når man bytter gren som Lillehammer-syklisten nå har gjort, blir det også naturligvis flere endringer i treningsarbeidet.

– Den største forskjellen er at det blir litt mer mengde, at øktene blir litt lenger for å tåle konkurransetiden. Den største forskjellen på terreng og landevei er at man holder på mye lenger i konkurransen. Også hardøktene blir lengre totalt sett.

Henter tips hos Arvesen

Som ny landeveissyklist, er han foreløpig et litt ubeskrevet blad når det kommer til hva slags ryttertype han er. Men når Resell beskriver seg selv som syklist, er det nok relativt flate klassikere som passer ham best.

– Jeg har ganske god kapasitet, og jeg håper etterhvert å gjøre det bra i typiske ritt på våren, med flate løyper og mye trøkk, det er min sterkeste side. Hvis ikke bakkene er for lange, går det greit, men jeg har litt mye å drasse på for de lengste bakkene, forklarer den nyervervede landeveissyklisten.

Landeveissatsingen har et langsiktig perspektiv hos 20-åringen, og håper på å bruke det første året til å lære mest mulig. Da er det greit å ha en læremester som heter Kurt Asle Arvesen.

– Det er utrolig kult at Kurt er med, og jeg har fått flere nyttige tips og triks allerede, sier Resell.

– Hva er målsetningene for neste år?

– Jeg vet ikke helt om jeg tør å sette meg noen resultatmål, men jeg håper å lære så mye som mulig og sykle mye ritt, sånn at jeg får erfaring. Jeg får gjøre den jobben laget vil jeg skal gjøre, også får jeg se etterhvert, avslutter trønderen.

 

Tagget med: , ,

Les også disse