Prøv Procycling Pluss idag

PÅ PODIET: Erik Nordsæter Resell gliste mellom to belgierne etter å ha vunnet Omloop Het Nieuwsblad Beloften i juni. Foto: Uno-X Norwegian Development Team

Øyeblikket: Erik Nordsæter Resell

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.11.18 11:00

Del på    

procycling.no kårer årets norske kontinentalrytter.

procycling.no skal i høst kåre Norges beste, mannlige rytter på kontinentalnivået. Vi kommer til å presentere våre 10 kandidater først, og så skal dere lesere få være med i avstemningen!

NYE STEG: Erik Nordsæter Resell skrider fremover med syvmilsstøvler på etter kun to sesonger som landeveissyklist. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Fakta: 

  • Navn: Erik Nordsæter Resell
  • Alder: 22 år
  • Lag: Uno-X Norwegian Development Team
  • UCI-poeng: 86
  • Gode resultater: Vant U23-utgaven av Het Nieuwsblad, 2.-plass i U23-utgaven av Paris-Tours, ungdomstrøya til siste dag i Tour of Norway, 4.-plass i Gylne Gutuer

Øyeblikket:

En junidag i sommer var en 21 år gammel trønder konge av Flandern. Det var den nå 22 år gamle Erik Nordsæter Resell VIP-ene i Zottegem fikk møte etter målgang i Omloop Het Nieuwsblad Beloften.

Uno-X Norwegian Development Team satt godt i det i finalen av brosteinsrittet sin ungdomsutgave. Anders Skaarseth virket sterk, men det var en tidligere Birken-vinner som gikk etter da seiersangrepet kom.

Et tempotalent av stort kaliber dundret til med 1500 meter igjen. Belgiske Brent Van Moer, som i høst tok sølv i U23-VM, var mannen som angrep. Kun én mann klarte å følge hjemmehåpet. Resell var kjapt på hjulet, og hadde muligheten til å kjøre smart ettersom spurtraske Skaarseth satt godt plassert i forfølgergruppa.

Trygg på seier

Til tross for få år på landeveien viste trønderen taktisk kløkt, og følte seg etter hvert nokså trygg på seier.

– Da jeg fikk ligge på hjul så tenkte jeg at jeg måtte klare å slå han, formidlet Uno-X-rytteren etter målgang. Og seier ble det også for Resell som i samme øyeblikk oppnådde karrièrens største bragd på landeveien.

Brent Van Moer var ingen utfordring i spurten, og Resell tok med det sin største triumf på landeveien. Selv beskrev han suksessen som «en seier han ikke helt hadde sett for seg».

Kommende klassikeremne

Etter at det ikke ble tur til Paris-Roubaix Espoirs tidligere på våren grunnet en arrangørtabbe så var seieren i Omloop Het Nieuwsblad meget betydningsfull for 22-åringen. På den belgiske brosteinen fikk han virkelig vist sitt klassikerpotensiale.

Humpete ritt i Nord-Europa er både en fysisk og mental prøvelse. Kanskje spesielt for yngre og mindre erfarne syklister. Men for Resell var det som en dans på brosteinroser. Beina var strålende, og den høyreiste omskolerte terrengsyklisten var umulig å kvitte seg med denne lørdagen i Flandern. Kjente klassikerbakker som Berendries og Bosberg ble forsert med kraft fra gode bein.

Eksplosiv, utholdende, trygg på sykkelen og med en brukbar spurt. Erik Nordsæter Resell har alle kvaliteter som skal til for å bli en fremtidig klassikerrytter. De første virkelige tegnene fikk vi se i 2018.

Tagget med: , , ,

Les også disse