ITALIENSK ÅPNING? Alexander Kristoff vil helst kjøre for egne resultater

ITALIENSK ÅPNING? Alexander Kristoff vil helst kjøre for egne resultater, og må i tillegg finne en god VM-oppkjøring. Blir det da noen kameler å svelge i et lag som nå åpenbart prioriterer Fernando Gaviria over ham? Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

– Nærliggende at Kristoff kjører giroen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.11.18 21:16

Del på    

Men treneren hadde helst sett at han holdt seg i Norge.

(procycling.no): UAE Team Emirates har hentet Fernando Gaviria, og både laget og Alexander Kristoff selv er klar over én ting: Colombianeren er raskere enn nordmannen på flat mark.

Les også: Lover fullt opptrekk rundt Gaviria

Det gjorde teamsjef Joxean Fernández ingen forsøk på å glatte over da han for første gang uttalte seg om overgangskuppet sitt tidligere denne uka:

– Jeg mener Gaviria er verdens beste spurter i øyeblikket, uttalte Fernández til Velo News og lovet fullt opptrekk rundt 24-åringen.

– Som vi har tenkt

Hjemme i Stavanger virker ikke Team Kristoff spesielt overrasket over utspillet.

– Det er egentlig ikke noe nytt og det bekrefter det vi har tenkt hele tida. Det er sånn det blir når de henter en som Gaviria, som er bedre til å spurte enn det de har fra før av. Dersom de ikke skulle ha satset på ham, hadde det heller ikke vært noen grunn til å hente ham, sier trener og stefar Stein Ørn til procycling.no.

Han har ikke lenger noen offisiell rolle i laget, og betrakter det hele fra utsiden når det «nye regimet» bestående av nevnte Férnandez, sportsdirektørene Alan Peiper og Neil Stephens, samt helt nye trenere og leger, i et forsøk på å stake ut lagets nye kurs.

En ny kurs er også Alexander Kristoff nødt til å finne, men enn så lenge forholder man seg rolig inntil løpsprogrammet skal diskuteres i forkant av julehøytida.

– Vi kan ikke gjøre så mye annet enn å forholde oss til det. Jeg antar at laget har en plan, men vi vet ennå ikke hva som skjer i forhold til hvilke ritt de ønsker at Alexander skal kjøre. Vi får en gjennomgang i desember, og det er ingen vits i å spekulere rundt det nå. Jeg ser det som åpenbart at man er nødt til å kjøre to programmer, uansett, sier Ørn.

To store utfordringer

Det er ingenting nytt i at det sykler flere stjerner innenfor samme en og samme konstellasjon i WorldTouren. I fjor sjonglerte Quick Step samme Gaviria og Elia Viviani med bravur.

Philippe Gilbert og Greg Van Avermaet, Nacer Bouhanni og Arnaud Démare, Michael Matthews og Simon Gerrans. Eksemplene er mange.

I all hovedsak vil det går fint å kjøre separate opplegg for Kristoff og Gaviria også, men et par humper på veien finnes jo:

– Det to største utfordringene er Milano-Sanremo og Tour de France, påpeker Ørn.

– I Tour de France kommer de til å kjøre for Gaviria i spurtene. I Sanremo er man nødt til å finne en løsning for hvordan man dekker opp forskjellige scenarioer mot slutten, men egentlig er det bare positivt å ha med en spurter av Gavirias klasse. I finalen handler det uansett bare om å overleve.

Ørn peker mot giroen

Da procycling.no snakket med Alexander Kristoff i etterkant av samlingen i Abu-Dhabi virket han overraskende positiv til å gjøre en jobb for lagkompisen under Tour de France.

Selv om han holdt fast ved at han helst ønsket å spurte for egne sjanser, uttalte han også:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ PLASS: Fernando Gaviria har kommet for å bli i UAE-laget. Nå endres store deler av strukturen i laget og mye av det gjøres på grunn av toppspurterens ankomst. FOTO: PhotoFizza

– Det er mulig jeg blir å se der (i touren), for jeg vet ikke om noen andre i laget som per dags dato kan hjelpe Gaviria mer enn meg.

Fremdeles er altså ikke avgjørelsen rundt neste års tre Grand Tours tatt, men Ørn leverer følgende frampek:

– Vi må se an lagets ønsker, men Alexander er nødt til å kjøre en Grand Tour. Det er nærliggende at han må kjøre giroen, men vi hadde håpet at han kunne kjøre i Norge (Tour of Norway, vår anm.) i den perioden, så det er i så fall litt dumt.

Det vil også være viktig å sikre nordmannen en god oppkjøring til VM i Yorkshire og det vil også påvirke valget av Grand Tours i løpet av sesongen.

Fullt opptrekk?

Dersom Kristoff skulle være aktuell i en opptrekkerrolle under første del av touren, er det også noe man behøver å terpe på.

Når det er sagt var det ikke mange sjansene nordmannen fikk til å samkjøre seg med opptrekker Roberto Ferrari denne sesongen.

– Nei, det var ikke veldig mye. Det er store endringer i lagstrukturen nå, og de fant vel ut at det ikke kunne fortsette i det samme sporet som i år. Det er mye nytt og mye positivt. Det blir spennende hvordan det utvikler seg videre og det kan også være gode nyheter for oss. Men mye av dette dreier seg nok om å legge forholdene til rette for Gaviria.

– Fernández har også gått ut og lovet fullt opptrekk rundt Gaviria denne sesongen; har du noen idé om hvordan det kommer til å se ut?

– Jeg har ikke peiling. Det blir spennende å se, sier Ørn med et skjevt smil.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse