DEN NYE MANNEN: Fernando Gaviria viste at han både var raskere enn Alexander Kristoff og Peter Sagan under årets Tour de France. Nå lover UAE-sjefen fullt opptrekk rundt ham i 2019. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

DEN NYE MANNEN: Fernando Gaviria viste at han både var raskere enn Alexander Kristoff og Peter Sagan under årets Tour de France. Nå lover UAE-sjefen fullt opptrekk rundt ham i 2019. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

UAE-sjefen lover fullt opptrekk rundt Gaviria

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.11.18 11:03

Del på    

– Han er verdens beste spurter i øyeblikket.

(procycling.no): Joxean Fernández var mannen som hentet Fernando Gaviria til Quick Step i 2015.

Nå har samme mann – denne gang som lagsjef hos UAE Team Emirates, fått samme mann til å undertegne en lukrativ treårskontrakt.

Det er framfor alt dårlig nytt for Alexander Kristoff, som inntil nå nøt tillit både i klassikerne og som lagets førstespurter under Tour de France.

Stavanger-mannen selv erkjenner at kolombianeren er raskere enn ham, men fasthold likevel overfor procycling.no at «han helst ønsker å kjøre mest mulig for egne sjanser».

– Verdens beste spurter

Tour de France er uansett rittet på sesongplanen der de to stornavnenes interesser krasjer mest.

Teamsjef Fernández er svært åpen på hvem han mener er den beste spurteren av de to:

– Jeg mener Gaviria er verdens beste spurter i øyeblikket. Han er på sitt mest eksplosive i en alder av 24 og har høye ambisjoenr og høy selvtillit. Jeg håper at vi kan hjelpe ham å få ut sitt fulle potensial, sier Fernández i et intervju med Velo News.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OL- VM- OG EM-MEDALJØR: Alexander Kristoff står nå i fare for å bli degradert til opptrekker under Tour de France. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Lover opptrekk

Akkurat hvordan det skal skje er mer uklart. Colombianeren fikk ikke med seg noen hjelpere over fra Quick Step-Floors, der han nærmest levde et liv i luksus på oppløpet med spurtopptrekk fra Maximiliano Richeze, og i tillegg oppfordrende innsats fra blant andre Yves Lampaert, Niki Terpstra og Philippe Gilbert inn mot massespurtene.

Det belgiske klassikermannskapet har et vell av muligheter. Under oppkjøringen i Tour of California var det Iljo Keisse og Álvaro Hodeg som jobbet for 24-åringen fram til Richeze overtok, men i under uttaket til treukersrittet var det ikke plass til noen av de to.

Férnandez uttaler likevel at det vil bli opptrekk rundt Gaviria i UAE. Under årets tour var det Roberto Ferrari som i hovedsak skulle hjelpe Alexander Kristoff, uten at nordmannen og 35-åringen fant tonen nevneverdig.

– Vi har full respekt for Alexander Kristoff og det han har fått til i løpet av karrieren. Få ryttere har meritter som han, og han vil bli blant kapteinene våre i klassikerne. Med Gaviria vil vi nå være garantert at vi spurter om seieren, og ikke en fjerde- eller femteplass. Så det er naturlig at vi ønsker å bygge et opptrekk rundt ham.

Treukersopptrekker?

Det store spørsmålet blir da om Kristoff skal være et del av det opptrekket.

31-åringen åpnet den døra i et intervju med procycling.no i forrige måned, da vi spurt ham rett ut om det ikke ville være like greit å fokusere på for eksempel Giro d’Italia neste år:

– Ja, det er mulig det blir det, men jeg tror nok touren er det viktigste for laget. Det er mulig jeg blir å se der, for jeg vet ikke om noen andre i laget som per dags dato kan hjelpe Gaviria mer enn meg. Men jeg ønsker jo helst å kjøre for egne sjanser, naturligvis, fortalte han procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

EN VIKTIG BRIKKE: Maximiliano Richeze har vært en svært viktig mann for Fernando Gaviria. FOTO: © Tim De Waele

Problemet for Kristoffs del er at det ikke er nok å kjøre opptrekk under Tour de France, dersom det er et alternativ UAE-laget ser for seg.

Skal han bli Gavirias opptrekk, må han også trene på det under ritt der han selv sitter med ambisjoner om å prege toppen av resultatlistene.

Der ligger også en aldri så liten nøtt for UAE-laget og Team Kristoff på vei inn mot 2019-sesongen. Hvem som er lagets førstesprinter er soleklart: Hans navn er Fernando Gaviria.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse