KVESTET: Louis Meintjes var nesten 16 minutter bak Simon Yates over målstreken på den 14. etappen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Meintjes slapp med skrekken etter stygg velt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.09.18 10:48

Del på    

– Ingen tegn på hjernerystelse, sier laglegen.

(procycling.no): Det var i utforkjøringen ned fra Alto de La Mozqueta, inn mot Alto de la Falla de los Lobos, at Louis Meintjes gikk i bakken. Dimension Data-rytteren bommet på en venstresving, og suste ut i skogkrattet.

Noen øyeblikk senere klatret en forfjamset sør-afrikaner opp på asfalten igjen. 26-åringen slet med å finne fotfeste, sjanglet og så ikke ut til å være relativt rystet av velten. Men han fortsatte etappen, og kom seg i mål.

Rapportene fra Dimension Data sitt medisinske personell tyder på at Meintjes slapp unna uten alvorlige skader.

– Han veltet i svingen og rullet ned i skogen. Han fikk noen skader, og har store sårskader på venstre albue som måtte sys. Han har flere andre sår og skrubbsår som er av mindre grad og som bare må rengjøres og dekkes til, sier laglege Jarrad van Zuydam i en pressemelding.

Den vaklende Meintjes vekket til live minnene om Toms Skujins sin velt i Tour of California 2017. Da en tydelig omtåket latvier fortsatte etappen etter å ha slitt med balansen etter en velt. Etter målgang fikk han påvist hjernerystelse. Det var ikke tilfellet med Meintjes.

– Vi var selvfølgelig bekymret da vi så bildene av velten, på grunn av måten Louis snublet på. Vi var bekymret for mulige hodeskader og spesielt for hjernerystelse, sier van Zuydam.

– Louis har blitt undersøkt grundig, og nå akkurat nå viser han ingen symptomer eller tegn på hjernerystelse. Han vil bli undersøkt på nytt søndag morgen. Passerer han den testen vil han gå gjennom en treningstest for å se om det får fram noen symptomer før vi gir ham klarsignal til å sykle videre.

Etter undersøkelsene søndag morgen fikk Meintjes klarsignalet, og han er fremdeles med i årets Vuelta a España.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse